• En elmarc d’una setmana de ressò mundial per la mobilitat elèctrica i les smartcities que s’estructura al voltant de fires i congressos: Expoelèctric, EVS27 iSmart City & Expo World Congress, es reuniran tècnics i gestors municipalsvinguts d’arreu de Catalunya interessats en desenvolupar una mobilitatsostenible a les seves ciutats.
  • Unajornada que posarà de manifest com s’està introduint el vehicle elèctric dinsles flotes municipals a Catalunya i perquè alguns vehicles ja són viableseconòmica i tècnicament.

El 19 de Novembre al recinte Fira Barcelona de Gran Viatindrà lloc una trobada de 150 ajuntaments i ens locals que aposten per “La incorporació del vehicle elèctric dinsles flotes municipals”, un lema sota el qual Ajuntament Impulsa promou unajornada, on hi participaran les principals marques europees, empreses deserveis municipals i ajuntaments que ja estan apostant per una mobilitat méssostenible amb ple convenciment.

S’iniciarà amb una visió de futur de la gestió de flotes acàrrec de Lluís Ribas Xirgo, Professor titular del departament deMicroelectrònica i Sistemes Electrònics de la UAB i responsable del grup derecerca en Sistemes Hardware/Software Encastats i Distribuïts basats en Agents.El Professor Ribas explicarà com l’experiència en gestió de flotes de vehiclesguiats automàticament (AGV) de manera eficient pot ajudar en la millora de lagestió de les flotes de vehicles en l’àmbit municipal.

Seguidament s’explicaran les experiències reals de ciutatscom Barcelona i Sabadell a través de les intervencions respectives de RamonPruneda, Cap d’Energia i Projectes de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ide Xavier Izquierdo, Coordinador de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell.

A mig matí s’adequarà una àrea específica per aquestajornada amb el suport de Renault, que aportarà 25 vehicles de diversos models,i que permetrà als assistents veure vàries demostracions i provar personalmentla conducció dels diferents vehicleselèctrics en funció de les necessitats que tingui cada ajuntament. També esconeixerà de la mà de tècnics especialistes detalls com l’autonomia dediferents models, els baixos costos de manteniment comparat amb els vehicles decombustió, temes de recàrrega, capacitats, amortitzacions, etc.

Finalment s’abordarà un dels temes més importants de lajornada, com implantar el vehicle elèctric dins d’una flota a càrrec deSantiago Losada, Director d’Operacions d’Urbaser, una empresa de serveismunicipals pionera en el canvi de model a través de la implantació d’aquesttipus de tecnologies. Actualment l’empresa compta amb una flota de 8.400vehicles, 300 dels quals són elèctrics. Per tant, aportaran una visió realmentempírica i contrastada de com es fa aquesta transició i de quin futur es potpreveure.

Per concloure es farà un sorteig entre els assistents queconstarà en la cessió temporal d’un vehicle elèctric gentilesa de Renault pertal de fomentar la mobilitat elèctrica dins les flotes municipals.

Programa: http://ftp.ajuntamentimpulsa.cat/PROGRAMA_VEM.pdf

Per a més informació:

Ajuntament Impulsa:

Maite Vigueras - 608989815