ECrowd!, la plataforma de préstecs col·lectius per a inversions amb impacte positiu acaba de presentar a la seva web el seu desè projecte fotovoltaic. Es tracta de finançar col·lectivament l'ampliació de la instal·lació fotovoltaica aïllada de l’ecohotel "Mar de Fulles" a CastellóLa primera fase del projecte ja va ser finançada amb gran èxit per ECrowd! i va rebre el prestigiós premi Citizenergy, concedit al Parlament Europeu, per reconèixer la millor iniciativa ciutadana per a la transició energètica.

 

Amb aquest projecte, ECrowd! arriba a gairebé 1 milió d’euro de projectes fotovoltaics finançats.

Entre ells, cal destacar la primera electrolinera fotovoltaica d'Espanya, així com la instal·lació fotovoltaica de l'Ajuntament de Viladamat (Alt Empordà), finançada íntegrament a "Km0" per habitants de la pròpia localitat.

 

Un altre gran mercat que s'està obrint també al crowdlending d'impacte positiu és el de les instal·lacions d'autoconsum solar per a particulars. Aquest mes de novembre, ECrowd! ha finançat per primera vegada l'adquisició i instal·lació d'una bateria d'acumulació d'energia elèctrica i l'ampliació de l'actual camp fotovoltaic, per a un habitatge particular. El préstec col·lectiu va ser subscrit íntegrament i en molt poques hores per part de 67 inversors. Segons comenta l'empresa instal·ladora Webatt en un tweet:

"La nostra primera bateria que serà muntada i finançada amb @ECrowdinvest Molt bona col.laboració amb @gasullfintech! Gràcies a tots els inversors que han apostat per aquest projecte, de ben segur queen farem una bona colla."

https://twitter.com/WeBatt_Energia/status/933830016407875584

 

En total són unes 1.000 les persones que han contribuït a finançar aquestes instal·lacions d'energia solar i d'eficiència energètica.

 

"En l'últim any, ECrowd! s'ha consolidat com a la plataforma de referència per a finançar instal·lacions d'energia solar "ens explica Jordi Solé Muntada, Director d'Operacions d’ECrowd!."Estem molt satisfets de veure que cada vegada més persones inverteixen a llarg termini per donar suport a aquests projectes, amb inversions de fins a 7 anys, de manera que es comprova la demanda creixent d'iniciatives que ajudin a la transició energètica sostenible".

 

Sobre ECrowd!

ECrowd! és una plataforma online per al finançament col·lectiu d'inversions rendibles i amb impacte positiu en la societat i el medi ambient. Posa en contacte directe als titulars de projectes d’inversió que necessiten un préstec amb milers d’inversors que volen donar rendiment als seus estalvis invertint en sostenibilitat. ECrowd! ha estat una de les primeres plataformes en aconseguir la llicència de Plataforma de Finançament Participativa (PFP) de la CNMV, sobre la base de la Llei 5/2015 de 27 d'abril,"de foment del finançament empresarial".