El Fòrum Interclúster presenta oportunitats per la indústria en eficiència energètica i autoconsum

per Info Ceec,

Empreses i entitats energètiques, de tèxtils tècnics i de l’envàs i embalatge, van celebrar el Fòrum  Interclúster de “Solucions  d’eficiència energètica i autoconsum per la indústria” convocats per les entitats AEI Tèxtils, CEEC, Solartys i Packaging Cluster, que va tenir lloc el 5 de juliol al Centre Tecnològic Leitat (Terrassa).

El programa de la sessió va comptar amb la benvinguda del Sr. Sergi Artigas, Director d’Estratègia en Innovació de Leitat, que va defensar la realització de sessions interclúster per a generar nous projectes de millora competitiva per a les empreses. A continuació, la Sra. Mariona  Coll, Cap d’Unitat d’Indústria de l’Institut Català d’Energia, va mostrar diferents instruments públics disponibles per a posar en marxa actuacions i projectes per les empreses, on va destacar la importància de ser eficients en l’energia, on “en  determinats sectors intensius, els costos d’energia superen els de la matèria  primera i els de personal”.

El Fòrum Interclúster va servir per a mostrar projectes concrets duts a terme per les empreses dels clústers, on es van seleccionar  20 casos d’empreses participants dels 4 clústers i, mitjançant un espai de Marketplace, els representants d’aquestes empreses van poder mostrar els seus casos d’èxit amb l’objectiu de seguir impulsant i generar noves actuacions i negocis.

Finalment, una dinàmica de Focus  Groups, va servir per a estimular el debat entre tots els participants. Quatre taules simultànies, van debatre des de l’autoconsum, a la eficiència energètica en els processos industrials, als serveis generals, així com a la contractació i compra d’energia.

Tota la informació generada, tant les ponències del Fòrum, com la informació recollida als Focus Groups es lliurarà a tots els assistents, per tal d’impulsar projectes i actuacions  concretes en l’àmbit de l’eficiència energètica i l’autoconsum als sectors  tèxtil tècnic i d’envàs i embalatge, els quals podran servir com a casos de referència per a poder-ho fer escalable en un futur al conjunt de la indústria.

ACREDITACIONS


SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

CONTACTE

CLÚSTER DE L'ENERGIA EFICIENT

DE CATALUNYA

Via Laietana , 39  

08003 BARCELONA

Tlf: 933 192 300

Email: info@clustereficiencia.cat