Ahir esva presentar l'Estratègia Catalana per a la Renovació Energètica d’Edificis,que va ser aprovada per el Govern el passat dia 25 de Febrer.

A lapresentació han intervingut el Secretari d'Habitatge i Millora Urbana, CarlesSala, el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ladirectora de l’ICAEN, Maite Masià, així com altres representants d’entitats quehan participat en la definició de l'estratègia, com la Presidenta del Clústerd’Eficiència Energètica de Catalunya, Isabel Tejero, la directora de l’escolaSERT del Collegi d’Arquitectes de Catalunya, Mònica Bonafonte, el director delCentre Tecnològic Forestal de Catalunya, Denis Boglio i el president del WorldSustainable Building 14 (WSB14), Albert Cuchí.

Elsprincipals objectius d'aquesta estratègia es centren en reactivar el sector dela construcció a Catalunya, conscienciar a la ciutadania dels beneficis endiferents àmbits de la renovació energètica i aconseguir intervenir, mitjançantuna nova forma de gestió energètica o a traves de la renovació integral, en el61% dels immobles.

Perassolir aquests objectius, un total de 64 entitats, s’han adherit al’estratègia, que consta de 5 eixos principals:

  • Eix1: Sistemad’Informació per a la gestió de la renovació energètica d’Edificis (SIGREE) aCatalunya
  • Eix2: Implicació iformació per a la Renovació Energètica dels Edificis (residencials i terciaris)
  • Eix3: Identificació,selecció i facilitació de la innovació en productes i serveis per l’EficiènciaEnergètica dels Edificis.
  • Eix4: Implementaciód‘un model organitzatiu de gestió i coordinació per la Renovació Energèticad’Edificis (REE) a Catalunya.
  • Eix5: Programad’inversions i mecanismes financers
  • El CEEC és el responsable de coordinar el tercer eix, en el quees pretén desenvolupar un catàleg deproductes i serveis, que sigui capaç de facilitar als propietaris i usuarisd’edificis la tria de quins són els productes i serveis que s’ajusten millor alseu projectede renovació, així com de facilitar l’entrada al mercat de productes iserveis en desenvolupament o recerca.

    Per començar a materialitzar aquesta estratègia es treballarà enel desenvolupament de 120 macroprojectes de renovació energètica, alguns delsquals ja s’han iniciat, que es preveu generin una inversió de 1.400MEUR de fonspúblics i privats, així com la creació d’uns 14.000 llocs de treball associats.

    Descarrega la Nota de Premsa 140310-ndp-ecree-ceec.pdf 

    Descarrega el Dossier de Premsa de l'estratègia dossier-ecree-10-03-2014-versi-final.pdf