La Fundació Municipalista (FMIT) de l’ACM organitza el pròxim 22 de gener una jornada formativa en què es presentaran les conclusions principals de l’estudi jurídic de participació dels ajuntaments en les comunitats energètiques. Es tracta d’una guia completa que conté l’argumentació jurídica i uns models de plecs per utilitzar per a les corresponents modalitats de cessió.
Tot i que l’habitual és que les comunitats energètiques impulsades o participades pels ajuntaments s'ubiquin en cobertes d’edificis municipals, també hi ha altres opcions que permeten fer instal·lacions de dimensions superiors.
Les administracions locals poden ser promotores d’aquestes renovables pensades des del territori i que permeten contribuir al balanç total d’energia consumida versus la generada pels municipis. Aquestes instal·lacions poden superar les barreres que venen limitades pels autoconsums col·lectius i les barreres físiques condicionades per les dimensions de les cobertes. Al mateix temps, cal dissenyar-les per reduir els impactes ambientals i socials, fent partícip la ciutadania i el teixit associatiu i empresarial local.
És per això que a la jornada es realitzarà una taula rodona on s’exposaran alguns d’aquests exemples destacats que s’estan desenvolupament a Catalunya des de l’administració local.
Consulta el programa aquí.
Socis que actualment facturen inferior al 0,5 milions euros
Quota anual de 550 € el primer any i 650 € el segon any. Durada màxima de 2 anys, el soci passarà automàticament a la categoria de soci Bronze.
Socis que actualment facturen superior a 0,5 milions euros i inferior a 5 milions
Socis que actualment facturen superior a 5 milions d’euros i inferior a 10 milions
Socis que actualment facturen superior a 10 milions d’euros
Consultar condicions