El CEEC i el diari ARA organitzen el pròxim dimarts 4 de febrer, de 9:30h a 11:30h, a l'Ateneu Barcelonès la 2a edició del cicle Converses ARA-CEEC. En aquesta jornada explorarem la transició energètica des del punt de vista de l’economia, analitzant com els canvis i transformacions del model energètic estan impactant en els sectors productius i l’activitat econòmica en general.
En un context d’emergència climàtica i de diferents conflictes geopolítics pendents de resoldre a escala global, la descarbonització i la sobirania energètica han esdevingut la divisa principal d’una Unió Europea que vol seguir liderant el progrés econòmic i social al món. Impulsar l’economia verda, reduir les emissions, promoure l’eficiència energètica o incrementar la generació renovable són algunes de les accions necessàries per assolir els objectius climàtics i assegurar la prosperitat al continent.
En aquesta sessió, que comptarà amb experts destacats en l’àmbit de l’economia social i l’energia, abordarem les oportunitats i els reptes que planteja la transició ecològica a nivell econòmic, com ara la necessitat de desenvolupar a nivell europeu una nova estratègia industrial coordinada, que incorpori una major inversió en innovació. Tot plegat, fent-ho compatible amb una política econòmica que afronti els nous desafiaments geopolítics i que pugui garantir la competitivitat de les empreses i institucions de manera eficient i sostenible en un món cada cop més complex.
Programa
9:30h - Benvinguda institucional.
Joaquim Daura, president del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya.
9:35h - Conversa “L’economia en el context de la descarbonització”
Modera: Esther Vera, directora del diari ARA
Mar Reguant, Doctora en Economia pel Massachussets Institute of Technology (MIT)
10:30h - Debat posterior amb representants del sector energètic a Catalunya
Ana Garcia Molina, presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya
David Lizoain, director general d’Anàlisi i Prospectiva Econòmica de la Generalitat de Catalunya
Teresa Roig, directora general d’Estabanell
Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment i presidenta de la Comissió d’Energia
11:15h Cloenda
Socis que actualment facturen inferior al 0,5 milions euros
Quota anual de 550 € el primer any i 650 € el segon any. Durada màxima de 2 anys, el soci passarà automàticament a la categoria de soci Bronze.
Socis que actualment facturen superior a 0,5 milions euros i inferior a 5 milions
Socis que actualment facturen superior a 5 milions d’euros i inferior a 10 milions
Socis que actualment facturen superior a 10 milions d’euros
Consultar condicions