Avancem a un ritme frenètic cap a una societat digital en la que les noves tecnologies i internet no només influiran en l'economia si no també en el sector energètic, que no es aliè a aquest procés de digitalització. Aquest procés, que comporta una creixent interacció i convergència entre el món físic i el món digital, incorpora nous conceptes i tendències tals com intel·ligència artificial, Internet de les coses (IoT) o quarta revolució industrial. És de rigor preguntar-se si estem entrant en una nova era de la digitalització del sector energètic i plantejar-nos quines implicacions pot comportar tot aquest procés de canvi.
Aquesta nova edició del Simposi Empresarial Internacional pretén analitzar l'impacte i les oportunitats que comporta aquest procés de canvi. Sense cap mena de dubte, la digitalització constitueix una potent arma a l'hora d'incrementar l'eficiència, la productivitat i i l'estalvi energètic, abordant l'estat actual de la digitalització, com està afectant ja als diferents sistemes energètics, com pot transformar-los en el futur i quines conclusions poden extreure's per a les empreses, consumidors i responsables de la definició de les noves polítiques energètiques.
Per la seva part, en el mar del Simposi acadèmic, organitzat per la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de la Universitat de Barcelona, de la mà de destacats investigadors procedents de l'àmbit de l'economia de l'energia, s'intentarà aportar llum sobre el joc de rols de la digitalització en el sector energètic actual i futur, les seves implicacions i reptes des d'un nou punt de vista de la política energètica.
Benvinguda:
Inauguració:
Conferència inaugural:
Keynote Speakers:
La digitalització constitueix una potent arma a l'hora d'incrementar l'eficiència, la productivitat i la generació de noves oportunitats de negoci. En altres sectors pioners en la digitalització, com el de les telecomunicacions o el bancari, és possible apreciar com el consumidor final està modificant la seva manera de relacionar-se amb l'empresa amb noves demandes a satisfer o com el propi procés de digitalització està facilitant un procés d'empoderament dels consumidors. Interessants conclusions poden extreure's d'aquestes experiències, aplicables en la definició de l'estratègia empresarial a seguir.
Ponents:
En el sector energètic, la digitalització ja forma part de l'estratègia empresarial amb l'objectiu de millorar la productivitat i la seguretat, si bé encara existeix un enorme potencial de transformació. Un potencial explicat en gran mesura per la capacitat d'interactuar amb altres àmbits econòmics, traspassant fronteres entre sectors econòmics a partir d'un nou sistema energètic interconectat digitalment. Estructurada sectorialment, aquesta taula rodona pretén analitzar la situació actual i el potencial futur de la transformació digital per als principals sectors i activitats que conformen la indústria energètica.
Ponents:
La transformació digital del sector energètic, liderada per un consumidor digital, interconectat i social està ocasionant la irrupció de noves tecnologies i eines IT que s'han convertit en tecnologies disruptives, entenent com a tals les que desplacen o substitueixen a una altra tecnologia en una indústria ja establerta, o que introdueixen un nou producte o servei o model de negoci. En aquests últims anys, són múltiples les iniciatives empresarials posades en marxa amb un enorme potencial de futur, podent obtenir rellevants conclusions de les experiències adquirides.
Ponents:
Per donar resposta als reptes digitals seran necessàries polítiques sectorials específiques que donin resposta a aquest caràcter intrínsec, acompanyades d'altres de naturalesa transversal per gestionar els reptes globals que comparteixen tots ells – ciberseguretat, privacitat de les dades o la pròpia pèrdua de feina -. Sent aquests reptes de gran rellevància, no seran els únics als que s'ha de donar resposta el sector. La transformació digital comporta que l'empresa hagi d'adaptar la seva proposta de valor al nou client digital i adoptar les noves tecnologies en la seva cadena de valor, sent precís redefinir l'estratègia empresarial abans d'aquest nou vector de canvi. Tanmateix, seran necessaris nous perfils professionals en un procés de transformació en el que el ritme de canvi ve marca de forma exògena de la mà de la'volució tecnològica.
Ponents:
Keynote Speaker:
Presentació:
Keynote Speaker:
Els membres del clúster que desitgin assistir gaudiran d'un 50% de descompte en l'import de la inscripció
Socis que actualment facturen inferior al 0,5 milions euros
Quota anual de 550 € el primer any i 650 € el segon any. Durada màxima de 2 anys, el soci passarà automàticament a la categoria de soci Bronze.
Socis que actualment facturen superior a 0,5 milions euros i inferior a 5 milions
Socis que actualment facturen superior a 5 milions d’euros i inferior a 10 milions
Socis que actualment facturen superior a 10 milions d’euros
Consultar condicions