Aeinnova ha rebut l’acceptació de patent del seu sistema de generació elèctrica per termoelectricitat per part l’Agència de patents i marques registrades de EEUU.

Aquesta és la primera resolució pública de les diverses actualment en tràmit a diversos països i ens atorga el dret d’explotació en exclusiva del nostre sistema així com de les futures millores.

El sistema patentat representa el cor de la tecnologia d’Aeinnova i consisteix en un sistema microelectrònic capaç de maximitzar l’energia elèctrica produïda per un conjunt interconnectat de cel·les termoelèctriques (TEG).

Actualment, aquesta tecnologia s’aplica a dos productes: el Waste Heat Recovery Unit (WHRU), on l’energia generada es reinjecta a la xarxa de la indústria per tal de millorar la seva eficiència energètica, i l’Indu-Eye, on l’energia generada s’utilitza per a l’alimentació d’uns sistemes de sensors sense fils i sense bateries i que va ser premiat com el millor producte innovador del IoT World Congress de 2017.

Aeinnova és una empresa dedicada a la generació d’electricitat a partir del calor residual industrial. Des de la seva creació al 2014 com a un spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona ha aconseguit finançament en diverses convocatòries públiques nacionals i europees, entre elles, un projecte LIFE que l’ha convertit en l’única SME europea a aconseguir-ho.