• El Clúster presenta  l’estat dels comptes i l’informe d’activitats de l’any 2017 i ha fet seguiment  de l’exercici de l’any 2018.
  • El  president del CEEC, Xavier Farriols, ha destacat que “els 10 anys de vida del  Clúster han marcat el 2018 com un any clau perquè l’entitat esdevingui una eina  per empoderar al ciutadà”.
  • El CEEC ha augmentat una  mica més del 10% els seus socis, arribant ara a 135. A més, ha recuperat socis  fundadors que s’havien desvinculat de l’entitat.


Barcelona, 24 de maig del 2018 – El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) ha celebrat l’Assemblea General de l’any 2018 a la seu de la Via Laietana. La cinquantena de socis que han assistit han aprovat els resultats econòmics i d’activitat corresponents a l’exercici anterior i també han fet seguiment del pressupost de l’exercici actual.

El president del CEEC, Xavier Farriols, ha presentat les principals fites del Clúster durant aquest any: “El Clúster és determinant en el sector de  l’energia eficient, però només depèn de nosaltres poder assumir els reptes que  ens proposen. El 2017 va ser un any de transició per a l’entitat i aquest 2018,  en el qual el CEEC compleix 10 anys, ha de ser un any clau perquè el Clúster  esdevingui una eina essencial per empoderar al ciutadà, que estarà al centre  del procés de transició”.

Àlex Ciurana, tresorer del CEEC, ha presentat el tancament dels comptes corresponents a l’exercici 2017, que posteriorment l’assemblea ha aprovat, així com un seguiment del pressupost del 2018.

Per la seva banda, Alejandro Valdovinos, vicepresident del CEEC, ha exposat la memòria d’activitats corresponent a l’any 2017, posant èmfasi en les principals fites assolides, així com en la feina feta pels grups de treball de les sis àrees estratègiques –digitalització de l’energia, energies renovables autoconsum, solucions de mobilitat intel·ligent, xarxes d’energia-smart grids, edificació eficient i eficiència industrial- que es van definir per al període 2017-2020.

Valdovinos ha esmentat les missions a les quals ha participat el CEEC durant el 2017. Com a directes, ha tingut presència a Singapur (Missió Clúster managers), Mèxic (Low Carbon Business Action) i Alemanya (BSR Matchmakimg Event); i com a inverses a l’Euskadi Meets Catalonia, a la Cambra de Comerç d’Alemanya a Espanya, a la Cambra de Comerç d’Àustria a Espanya, i al Lombardia Meets Catalonia. Pel que fa a les sessions de networking organitzades pel Clúster, han assolit molt bones xifres: s’han celebrat 48 sessions de caràcter extern, en les quals els socis del CEEC han tingut l’oportunitat de presentar les seves referències i àrees d’especialitat, on han assistit més de 1.000 persones; i s’han organitzat 15 sessions de caràcter intern, obertes únicament a membres actius del CEEC, en les quals han participat més de 250 assistents.

Les noves eines per donar més visibilitat a les accions i socis del Clúster són el mapa de socis, en el qual es pot trobar la ubicació d’aquests, i el cercador marketplace, en el qual es podran trobar tots els socis segons el nom o el sector d’activitat. Ambdues eines ja estan disponibles al web. D’altra banda, el vicepresident també ha anunciat que els socis del CEEC han augmentat un 10%, arribant ara als 135. “En aquest  increment, s’han recuperat socis fundadors de l’entitat que s’havien  desvinculat de l’entitat”, ha assegurat Valdovinos.

L’Assemblea General Ordinària ha comptat amb la ponència d’Oscar Gracia, Soci Director de CEGOS Deployment Club de Excelencia en Gestión, anomenada Claus  per augmentar l’agilitat de les organitzacions. Gracia ha recomanat incrementar la qualitat de la informació per poder decidir, així com la pro activitat, ja que segons ha exposat, “tota  organització ha de tenir un pla de vigilància i un pla d’observació de  tendències per seguir els canvis”. També ha aconsellat calibrar els canvis i utilitzar metodologies àgils com proves pilot, testeigs amb models numèrics i l’observació a altres organitzacions.