El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya ha estat a l'estand institucional de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), a on han estat presents també diferent socis del clúster: l’Institut de Recerca Energètica de Catalunya (IREC); i les empreses ADYMUS, CITCEA-UPC, DEXMA, ENERGISME, ENERTIKA, SEINON i WEBATT, MICROPOWER EUROPE, AEINNOVA.

La consellera d'Empresa i Coneixement va inaugurar el passat 17 de setembre la primera edició del Global Power & Energy Exhibition (GPEX).

El Global Power & Energy Exhibition (GPEX) és el saló internacional dedicat a la transició energètica, que se celebra des d’avui i fins el 20 de setembre a Fira de Barcelona, en el marc del saló Gastech.

La consellera Àngels Chacón ha remarcat que “volem tenir un paper actiu en la transformació del model energètic de Catalunya”. Per aquest motiu, “hem inaugurat GPEX, el primer saló internacional dedicat a la transició energètica, donant suport a les empreses que en formen part i on l’ICAEN és soci institucional”, ha assenyalat Chacón.

El saló GPEX 2018

El saló GPEX 2018 reuneix empreses, entitats i administracions per abordar la transició energètica tant des d’un punt de vista legal com comercial, tècnic i geopolític. Per això, comptarà amb ponències i sessions de treball especialitzades en aquests àmbits. Al mateix temps, el saló reuneix una cinquantena d’exhibidors especialitzats en tecnologies innovadores i solucions,com ara l’autoconsum fotovoltaic, els edificis de consum energètic gairebé zero o la mobilitat elèctrica.

Les polítiques de la Generalitat de Catalunya per afavorir la transició energètica cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic han facilitat que els organitzadors optessin per Barcelona com a seu de la primera edició del GPEX.

Les actuacions i mesures per fomentar l’autoconsum fotovoltaic i per compartir en petites comunitats l’energia d’origen renovable (com la constitució de la Taula de l’autoconsum fotovoltaic o la línia d’ajuts per a bateries) o l’impuls del vehicle elèctric (a través del desplegament d’una xarxa de punts de recàrrega ràpida que en garanteixi els desplaçaments llargs per tot el territori, que recentment ha estat mostrada com a exemple en fòrums europeus), han situat Catalunya com una ubicació atractiva per a un sector, el de la innovació energètica, en plena expansió i amb un elevat potencial de creixement.