El Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i la Cambra de Comerç de Barcelona han organitzat el 4t. seminari internacional del projecte europeu EV Energy (“Electric Vehicles for City Renewable Energy Supply”), centrat en els reptes de la mobilitat urbana vinculats a la transició energètica.

El seminari ha inclòs una jornada de treball, que ha comptat amb la col·laboració del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i la participació de la Plataforma LIVE i de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). Els objectius d’aquesta jornada han estat impulsar el desenvolupament de projectes, comparar polítiques i estratègies, identificar nous models de negoci i facilitar la consolidació local de xarxes de coneixement d’abast europeu.

A més, s’han realitzat dues visites d’estudi per presentar als representants de la resta de socis internacionals del projecte bones pràctiques i casos d’èxit desenvolupats a Barcelona.

Una jornada de treball orientada a les empreses

La primera jornada de treball ha combinat la presentació pública amb dues taules rodones de les polítiques energètiques i de mobilitat de les cinc regions europees que formen part del consorci del projecte EV Energy, amb diversos espais de difusió del coneixement, reflexió i debat, oberts a la participació de les empreses locals interessades en aquests dos àmbits d’activitat.

Els espais de treball oberts als experts i les empreses locals han estat:

  • Un taller peer-to-peer, on s’han dinamitzat cinc taules temàtiques de debat, dedicades a la integració del vehicle elèctric i les energies renovables, als reptes tecnològics, als models de negoci, a la perspectiva social i als aspectes regulatoris.

Les conclusions d’aquest taller han estat posteriorment objecte de presentació pública i de debat obert a tots els assistents de la jornada.

  • Un marketplace, coordinat pel CEEC, on les empreses dels sectors de l’energia i la mobilitat han pogut presentar públicament els seus productes i serveis.


  • Una sessió B2B, també coordinada pel CEEC, on s’ha posat a disposició de les empreses interessades una agenda personalitzada de reunions bilaterals.