L’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona ha portat a terme una substitució de la il·luminació en el poliesportiu CEM Bon Pastor, un centre on la despesa lumínica era problemàtica. Barcelona és un dels ajuntaments pioners en escollir la tecnologia BOP Light per modernitzar les instal·lacions i aconseguir tenir el centre esportiu més eficient.

La tecnologia BOP, que il·lumina la pista poliesportiva, la piscina, el gimnàs, els passadissos i la zona de vestuaris, ha permès reduir els 19.516W instal·lats a 4.990W actuals en el poliesportiu. Tot i la reducció de potència, el centre actualment disposa d’una qualitat de llum superior i ha augmentat els nivells lumínics anteriors.

La reducció de la factura de la llum no és l’únic punt a favor del canvi d’il·luminació ja que la durabilitat i les propietats del BOP converteix el CEM Bon Pastor un centre molt més sostenible a llarg termini.

S’han aprofitat tots els beneficis de la tecnologia BOP i, en el cas de la pista poliesportiva, s’ha realitzar una instal·lació amb els drivers  de les lluminàries centralitzats en un armari a distància. Això proporciona un estalvi en el manteniment al no haver d’utilitzar una grua per substituir-los ja que el BOP funciona 100.000 hores de vida, el doble que els drivers. 

Les noves tecnologies com el BOP fan que el Bon Pastor disposi d’unes instal·lacions esportives més sostenibles ecològicament, més ben il·luminades i sobretot més eficients.