El passat dissabte 22 de setembre es va celebrar a Lleida la I Fira de Mobilitat Elèctrica. La iniciativa promoguda per La Paeria, coincidint en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, vol promoure uns hàbits de mobilitat més sostenibles.

Dins els actes organitzats destaquen la mostra de vehicles elèctrics així com les demostracions i conferències realitzades. Entre les ponències més rellevants, la de l’enginyera Rosa Dalmases, de l’empresa Jorfe Instal∙lacions, donant a conèixer la part més desconeguda en la instal∙lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en comunitats de propietaris. 

En l’actualitat, el 50% del ‘energia que consumim la utilitzem per desplaçar‐nos. Encara avui, aquesta energia prové dels combustibles fòssils que no només són grans contaminants, sinó que a més tenen data de caducitat.

La transformació cap a una mobilitat més sostenible ja és una realitat. Els vehicles elèctrics ofereixen aquesta possibilitat de canvi en el model de transport i perquè sigui possible es necessita una bona infraestructura de recàrrega.

Empreses com Jorfe Instal∙lacions treballen en aquesta línea, intentant donar a conèixer les ajudes i els drets dels ciutadans en relació als vehicles elèctrics, promovent‐n’hi la seva difusió i oferint la instal∙lació de la infraestructura necessària per a fer‐ho possible.