L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha publicat una nova versió del visor d’estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics que ofereix informació en temps real de les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics d’accés públic.

Les novetats que incorpora el visor són les següents:

  • Millora dels filtres de selecció d’estacions i de la usabilitat de l’aplicació.
  • Opció de cerca dins el visor.
  • Ampliació a estacions de recàrrega superràpida, potència elèctrica superior a 50 kW.
  • Possibilitat d’accés a la informació d’estacions en temps real per qualsevol empresa que en vulgui fer difusió.

L’eina està oberta per a tots els gestors d’estacions de recàrrega amb la intenció d’esdevenir un referent d’informació d’estacions de recàrrega per a usos professionals i per la ciutadania. A més, també hi ha informació estàtica de la resta d’estacions, és a dir, d'aquelles de les què encara no es disposa d’informació en temps real.

La informació en temps real que ofereix el visor també està disponible per a qualsevol empresa que vulgui utilitzar-la per desenvolupar aplicacions relacionades amb la mobilitat elèctrica. Per facilitar l'accés a la base de dades obertes i obtenir informació de les estacions de recàrrega en temps real, l'ICAEN ha editat un manual que detalla com obtenir aquesta informació.

Els usuaris que disposin d'informació d’estacions de recàrrega superràpida, ràpida i semiràpida (potència elèctrica superior o igual a 22 kW) que no mostri el visor i la vulguin fer arribar, ho poden fer a través del correu pirvec.icaen@gencat.cat.

El visor és una eina desenvolupada per l’ICAEN dins el Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC), per fer de Catalunya un país atractiu per la mobilitat elèctrica en el menor temps possible. Amb el visor de dades a temps real, l’ICAEN vol apropar la mobilitat elèctrica als ciutadans i professionals i posar a disposició de terceres empreses una informació clau per optimitzar la recàrrega dels vehicles elèctrics.

Finalment anunciem que el passat divendres 13 de Juliol es va publicar la convocatòria del PIRVEC 2018 destinada a la instal·lació d’estacions de recàrrega ràpida per a administracions públiques i empreses públiques. La convocatòria estarà oberta fins el 20 de setembre de 2018. 

Podreu trobar la informació al següent enllaç: http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/