El projecte TESSe2b, finançat dins  del programa H2020, treballa en el desenvolupament d’un sistema  d’emmagatzematge d’energia tèrmica intel·ligent

Els propers 3 i  4 d’octubre el projecte europeu TESSe2b, finançat pel programa H2020 de la Comissió Europea i coordinat a l’Estat espanyol per l’associació Ecoserveis, socia del CEEC, es presentarà a EFINTEC, l'Exposició i Fòrum de les Empreses Instal·ladores i Noves Tecnologies.

Des dels estands  57 i 58 s'oferirà un espai especial per a l'intercanvi d'idees i consultes sobre la solució TESSe2b amb la presència d'especialistes de les entitats, centres de recerca i empreses integrants del Consorci del projecte, els quals estaran a disposició dels visitants al llarg dels dos dies de l'esdeveniment. Es tracta d'una oportunitat única per a conèixer en detall el funcionament d'aquest nou sistema d'emmagatzematge d'energia tèrmica per a edificis eficients.

Les persones assistents a EFINTEC rebran exemplars impresos de les guies d'il·luminació LED per a espais interiors i exteriors elaborades per professionals del projecte PremiumLight  Pro. Aquesta iniciativa, finançada pel programa H2020 de la Unió Europea, promou l'ús de la tecnologia LED als sectors públic i privat i ofereix informació actualitzada, contrastada i gratuïta per a facilitar la seva correcta implementació.

Agenda de l'estand TESSe2b

Dimecres  3

  • 10/19h - Estand TESSe2b       
     Networking i consultes directes al personal expert del Consorci.

Dijous  4

  • 10/19h - Estand TESSe2b       
     Networking i consultes directes al personal expert del Consorci.
  • 12 - 14h          Sala 3
    • 12-13h Taller sessió        1. La climatització del futur: Materials de canvi de fase, intercanviadors de plaques avançats i nanopartícules.
    • 13-14h Taller sessió        2. La climatització del futur: Geotèrmia avançada, estratègies de control predictives i casos pràctics.
  • 15h- 16h Estand TESSe2b       
     Networking i consultes directes al personal expert del Consorci.
  • 16 - 18h          Auditori principal.
     Master class. Tendències de mercat: Nous sistemes de climatització amb emmagatzematge tèrmic avançat.

El consorci promotor del projecte està integrat per l’associació Ecoserveis, l’Institut  Politècnic de Setúbal, a Portugal;  el Centre per a l’Estalvi Energètic i Fonts Renovables d’Energia (CRES), la Universitat  Central Grega de Ciències Aplicades i la Universitat  de Ioannina a Grècia; la consultora Geoteam, a Àustria; la Universitat  de Varsòvia de Ciències de la Vida, a Polònia; la Universitat  de Bochum, a Alemanya; PCM Products, al Regne Unit i el Grup  Z&X, a Xipre.

Què és i com funciona TESSe2b?

TESSE2b és un projecte de 4 anys finançat pel programa europeu Horitzó 2020. El seu objectiu és dissenyar una solució integral per a l’emmagatzematge domèstic d’energia solar i geotèrmica, amb l’objectiu de corregir la diferència habitual entre el subministrament i la demanda d’energia als edificis residencials.

L’equip de TESSe2b dissenya, desenvolupa, comprova i demostra una tecnologia modular d’emmagatzematge tèrmic de baix cost, basada en col·lectors solars i bombes de calor geotèrmic d’alta eficàcia per a la calefacció, refrigeració i producció d’aigua calenta a la llar.

Per a aconseguir aquests resultats, s’integren tancs compactes d’emmagatzematge d’energia tèrmica (TES) amb materials de canvi de fase (PCM), a més d’incorporar materials de canvi de fase optimitzats als pous geotèrmics, així com un sistema avançat de gestió energètica intel·ligent programat amb autoaprenentatge.

Més informació a https://www.ecoserveis.net/presentem-el-projecte-tesse2b-a-efintec/