Reunió informativa del grup de treball de geotèrmia del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC)

per Info Ceec,


Una vuitantena de persones, representants d’entitats i empreses, assisteixen a la convocatòria  celebrada a Barcelona el passat divendres 28 de setembre.

Divendres 28 de setembre, la Sala d’Actes de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), va acollir la reunió plenària informativa de creació del Grup de Treball de Geotèrmia del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), que va comptar amb l’assistència de representants de diferents entitats i empreses del sector privat, que han mostrat el seu interesa adherir-se a aquest grup de treball i en participaren les seves activitats.

La iniciativa, promoguda per empreses que treballen en el sector de la geotèrmia a Catalunya, compta amb el suport del Col·legi de Geòlegs de Catalunya (COLGEOCAT), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i de Grau  en Mines i Energia de Catalunya i Balears (COETGME), entre d’altres.

En la primera part de la reunió, el representant de la comissió de geotèrmia del COLGEOCAT, va explicar els antecedents d’aquesta iniciativa, els objectius i les propostes d’actuació del nou GTG. Els representants del CEEC, van exposar el recorregut del Clúster, des de la seva creació fins a la seva consolidació, així com el seu principal objectiu per esdevenir un referent de gestió energètica eficient a Catalunya, alhora que promoure la competitivitat dels seus membres i la col·laboració amb altres empreses i entitats. Com a mostra participativa al CEEC, representants de les empreses Wattia, i d’ARCBCN, van explicar la seva experiència empresarial dins del Clúster mostrant casos concrets de projectes geotèrmics que s’han vist beneficiats del treball en xarxa que ofereix el CEEC.

Finalment, l’empresa ALB SAU va explicar el calendari previst d’actuacions per a la creació del GTG-CEEC, així com els diversos tipus de graus participació dels membres del grup, la proposta d’estructura de treball, i un esborrany de pla d’acció 2019-2020. Per acabar les exposicions es va obrir un torn de preguntes amb els assistents i es va tancar la convocatòria amb un espai de networking entre els assistents.

L’objectiu principal del nou Grup és impulsar la geotèrmia com a font d’energia rellevant en el sector de les energies eficients per assolir els objectius ambientals i de transició energètica a Catalunya, i fomentar la innovació i la col·laboració entre els agents per identificar oportunitats i generar nous projectes.

En la reunió es van exposar el recorregut del Clúster i la seva experiència empresarial; i els antecedents, els objectius i les propostes d’actuació del nou grup de treball. Per consultar les presentacions cliqueu aquí.

ACREDITACIONS


SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

CONTACTE

CLÚSTER DE L'ENERGIA EFICIENT

DE CATALUNYA


                       ESPAI CATALONIA CLUSTERS

C/  Milà i Fontanals, 14 1r 6ª

08012 BARCELONA

Tlf: 620 578 066 - 633 777 126

Email: info@clusterenergia.cat