ROCKWOOL, líder mundial en fabricació de llana de roca, està estretament compromesa amb els objectius sostenibles aprovats per l'Assamblea General de les Nacions Unides a la seva Agenda 2030, entre els que figuren eradicar la fam, produir energia assequible i no contaminant o contribuir a la construcció de ciutats i comunitats sostenibles.

ROCKWOOL centra els seus esforços en aconseguir 10 dels 17 objectius amb una estratègia que passa per maximitzar l'impacte positiu dels seus productes i minimitzar l'impacte negatiu de les seves operacions. Aquest any ROCKWOOL s'ha convertit en l'empresa millor valorada per  Trucost SDG - una eina que proporciona un anàlisi quantitatiu del compliment de les companyies en relació als OSD -  i ha obtingut una puntuació de 84 sobre 10. ROCKWOOL ha sigut reconeguda per contribuir de manera significativa a l'acció pel clima (SDG 13), la producció d'energia neta i assequible (SDG 7) i pel foment de treball decent i creixement econòmic (SDG 8) a través dels seus productes i serveis, alta taxa de creació de llocs de treball i activitats benèfiques.

"A ROCKWOOL adoptem els OSD com un marc per convertir els reptes mundials de desenvolupament sostenible en oportunitats de negoci a través del desenvolupament de productes i solucions i la consolidació d'aliances estratègiques. Per això és molt gratificant que es reconeguin els nostres esforços en materia de sostenibilitat.", afirma Albert Grau, Public Affairs Officer de ROCKWOOL Peninsular, qui, afegeix, "creiem fermament que les empreses han de centrar-se en l'impacte que generen els seus productes, a la vegada que treballen per minimitzar qualsevol impacte negatiu de les seves operacions. Per exemple, durant la seva vida útil, els nostres productes d'aïllament estalvien 1.500 vegades més energia i CO2, de la que es consumeix o s'emet en l'extracció de matèries primeres, transport i producció". 

L'aposta de ROCKWOOL per la sostenibilitat

Els esforços realitzats durant el 2017 per mesurar l'energia i "els estalvis de carboni" van confirmar l'important paper que tenen els productes d'aïllament ROCKWOOL per a edificis i aïllament tècnic a l'hora de fer front al canvi climàtic. En aquest sentit, l'anàlisi de D&P Trucost confirma que el 100% dels productes ROCKWOOL contribueixen a aconseguir els OSD establerts per la ONU.

En relació a les seves operacions, ROCKWOOL ha reduit des de 2015 en un 3,8% les emissions de CO2, per tonelada de llana de roca de les seves fàbriques, a l'implantar mesures d'eficiència com la optimització dels compressors i la instal·lació d'il·luminació LED. En matèria de gestió de residus, ROCKWOOL ha reduit un 4,1% els residus a abocador i ha recuperat 120.000 tones de residus de llana de roca.

"És necessari millorar l'eficiència energètica dels edificis significativament per complir amb els objectius climàtics. A més, la nova Directiva d'Eficiència Energètica en Edificis ens ho recorda quan apunta a la contenció del consum energètic  i a establir polítiques d'eficiència energètica com a primers passos a realitzar. L'aïllament ROCKWOOL és una manera molt rentable de reduir l'ús d'energia i les emissions de CO2 d'un edifici, ara i en les pròximes dècades". conclou Albert Grau.

Tots aquests èxits, juntament amb les inversions aprovades, ajudaran a ROCKWOOL a assolir els seus objectius de sostenibilitat pel 2022; data en la que s'ha marcat com a meta reduir en un 10% tant les emissions actuals de  CO2, com el consum d'aigua de les seves fàbriques i poder assolir l'objectiu del 20% pel 2030. A més, el repte de la companyia en matèria mediambiental també passa per reduir en un 40% els residus que van a abocador pel 2022 i aconseguir el 85% pel 2030. A la vegada, pretén disminuir el consum energètic de les seves instal·lacions actuals que no han sigut renovades en un 35% pel 2022 i incrementar la xifra pel 2030 fins el 75%.