Convocatòria conjunta de 33,3 milions d'euros per a projectes transnacionals en sistemes energètics regionals intel·ligents i integrats.

La Unió Europea posa l'accent en la necessitat de transformar els nostres sistemes energètics cap a una economia sostenible, baixa en carboni i favorable al clima. 

Les empreses europees innovadores i competitives haurien de proporcionar tecnologia i serveis per oferir solucions d'eficiència energètica i baixes energies de carboni, dins i fora d'Europa. L'objectiu de la Unió Europea és convertir-se en una regió líder en energies renovables, reduint la dependència dels combustibles fòssils i reduint les emissions de CO2 en almenys un 40% el 2030. ERA-Net SES vol contribuir a aquest procés, i especialment a l'Acció 4 de la Unió Europea Pla estratègic de tecnologia energètica: "Augmentar la resiliència i la seguretat del sistema energètic".

L'enfocament de la convocatòria conjunta ERA-Net SES 2018 (RegSys) és donar suport a iniciatives d'R+D+I que contribueixin al desenvolupament de sistemes d'energia local i regional integrats i trobar solucions per oferir, allotjar i utilitzar de forma eficient accions elevades de renovables, un 10% en l'oferta local o regional per a l'any 2030. 

Si voleu saber-ne més informació la podreu trobar aquí.