S’impulsa la creació del Grup de Treball de Geotèrmia del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).

per Francesc Ribera,


El passat 7 de juliol del 2018, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) va celebrar una reunió de la seva Junta Directiva, en la qual es va aprovar impulsar la creació i integració dins del CEEC del nou Grup de Treball de Geotèrmia (GTG). Diverses empreses i entitats, entre les quals el Col·legi de Geòlegs de Catalunya (Colgeocat) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), van participar en la reunió de presentació de la proposta a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

La iniciativa està promoguda per diverses empreses que treballen en el sector de la geotèrmia a Catalunya i compta amb el suport de diverses entitats entre les quals l’ICGC, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Colgeocat o el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears entre d’altres. 

Fins ara han mostrat interès en la seva creació, i voluntat d’adherir-se i participar de les activitats del nou grup dins del CEEC, més de 25 empreses i varies entitats

El focus principal del nou Grup de Treball és el de donar visibilitat a la Geotèrmia com a font d’energia rellevant per a l’assoliment dels objectius tant ambientals com de transició energètica a Catalunya, i ajudar d’aquesta manera a fomentar la innovació i la col·laboració entre els agents per tal de generar noves oportunitats i impulsar de forma conjunta el sector de les energies eficients al nostre país.

Actualment la geotèrmia està considerada com una energia d’alta eficiència a Europa, i Catalunya té al seu abats un gran potencial per aprofitar-la. Actualment s’estima que Catalunya compta amb més de 25 MWt instal·lats mitjançant sistemes d’intercanvi amb bomba de calor geotèrmica per climatització i ACS, segons dades estimades per l’ICGC.

El proper divendres 28 de setembre del 2018, està prevista la celebració a la Sala d’actes de l’ICGC, una reunió plenària amb tots els agents interessats en la creació del GTG dins del CEEC per tal de presentar la proposta i el calendari d’actuacions

L'assistència és lliure i oberta a tothom 

Inscripcions a través d'aquest enllaç.

Per més informació:

Francesc Ribera Grau
Clúster    Manager
Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya
a:
Via Laietana, 39 - 08003 Barcelona
t:
(+34) 933 192 300 m: (+34) 620 578 066
e:
fribera@clusterenergia.cat w: www.clusterenergia.cat
ACREDITACIONS


SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER

CONTACTE

CLÚSTER DE L'ENERGIA EFICIENT

DE CATALUNYA


                       ESPAI CATALONIA CLUSTERS

C/  Milà i Fontanals, 14 1r 6ª

08012 BARCELONA

Tlf: 620 578 066 - 633 777 126

Email: info@clusterenergia.cat