El CEEC ha donat un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat, adherint-se a la Xarxa Barcelona + Sostenible. Aquesta iniciativa busca crear una xarxa de col·laboració entre entitats, empreses, associacions i la ciutadania per avançar cap a una ciutat més verda i resilient davant dels reptes climàtics i mediambientals.

Amb la signatura, el CEEC es compromet a seguir impulsant pràctiques que millorin l’eficiència energètica a la ciutat, la reducció de les emissions de carboni i la conservació dels recursos naturals, tot alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que prioritzen la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, el CEEC ja col·labora activament en els reptes plantejats per la Xarxa Barcelona + Sostenible, formant part del grup impulsor de les iniciatives "Descarbonitzem-nos" i "Estalviem aigua". Aquests reptes busquen, respectivament, reduir les emissions de CO₂ en diversos sectors i fomentar un ús més eficient i sostenible de l’aigua a la ciutat, responent a la necessitat urgent de fer front a la crisi climàtica i a la sequera que afecta Catalunya.

Amb aquesta adhesió, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya es posiciona com un agent actiu de la ciutat de Barcelona al apostar per un model urbà que promogui l’ús d’energies renovables i la gestió intel·ligent dels recursos, contribuint a un entorn més saludable i resilient per a les futures generacions.