- Les àrees d’Innovació, Comunicació, Esdeveniments i Formació reben altes puntuacions per la seva activitat el 2024.
- Els socis demanen majoritàriament seguir impulsant l’àrea de projectes, amb un 75,6% que manifesten l’interès en participar-hi aquest 2025.
- En l’àmbit dels esdeveniments, els membres reclamen més jornades de networking cross-sectorials i impulsar la col·laboració amb altres clusters.
- Més de la meitat dels enquestats també mostren interés a participar en els Grups de Treball de Descarbonització de l’Economia i Eòlica.
El CEEC ha obtingut uns resultats molt positius en l’Enquesta anual d’avaluació dirigida als representants de les més de 235 organitzacions associades, entre empreses, grups de recerca i institucions públiques del sector. L’enquesta, que es va realitzar entre el 18 i el 31 de març de 2025, revela la satisfacció dels socis amb l’activitat i gestió del CEEC durant el 2024, puntuant molt favorablement les àrees operatives i els grups de treball de l’entitat.
Alta satisfacció en totes les àrees operatives
Les diferents àrees operatives del clúster, innovació, comunicació, esdeveniments i formació, han passat amb nota la darrera enquesta d’avaluació del CEEC. En l’àmbit de projectes d’innovació, un 73,1% dels enquestats qualifiquen positivament la gestió dels projectes coordinats pel clúster durant el 2024. I de cara al 2025, un 75,6% manifesta la voluntat de participar activament en nous projectes, amb especial interès en l’àmbit territorial de Catalunya (41,5%) i Espanya (35,8%).
L’àrea de comunicació rep una puntuació mitjana de 5,08 sobre 6, amb un 84% dels socis valorant-la amb les puntuacions més altes (5 o 6). A més, un 81% es mostra interessat en participar en el blog del CEEC, llançat a principis d’aquest any, i entre les peticions més destacades inclouen una major visibilitat dels socis, accions de divulgació social i la creació de més continguts de valor.
En l’àmbit dels esdeveniments, un 88% dels socis ha participat en activitats durant el 2024 i un 94,5% les valora de forma positiva. Les propostes de millora inclouen l’impuls de més jornades de networking cross-sectorials, col·laboració amb altres clústers i una difusió més gran de les iniciatives dels membres.
Pel que fa a la formació, el 90% dels enquestats valoren amb un 5 o un 6 les formacions rebudes, i un 70,7% s’interessen a participar-hi com a docents en futures edicions. En relació a la internacionalització, la valoració mitjana és de 4,8 sobre 6. Els socis demanen continuar i ampliar les missions internacionals, així com organitzar missions inverses amb la visita d’agents estrangers a Catalunya.
El paper clau dels grups de treball
Els grups de treball es consoliden com un espai fonamental dins l’activitat del clúster. Un 90,2% dels socis ha participat en algun d’ells durant el 2024, destacant els de flexibilitat en la demanda i emmagatzematge (19%), fotovoltaica i CAEs (14,4%) i edificació sostenible (12%).
La satisfacció amb aquests espais és elevada, amb una puntuació mitjana de 4,5 sobre 6. De cara a l’any vinent, cal destacar l’interès creixent per participar en els nous Grups de Treball de Descarbonització de l’Economia i Eòlica, amb un 56,1% dels enquestats mostrant predisposició a sumar-s’hi.
Els resultats de l’enquesta confirmen la confiança dels socis en la tasca del CEEC i el seu compromís amb la transició energètica. El clúster es posiciona com un espai clau de col·laboració, innovació i impuls del sector de l’energia eficient a Catalunya, amb una mirada cada cop més oberta a l’entorn estatal i internacional.