Mes de 200 persones varen assistir a la "Nit de l'Eficiència", un event on l'Eficiència va ser la protagonista en un format novedós.

La Torre Agbar va ser l’escenari de l’esdeveniment més significatiu celebrat a Catalunya entorn de l’eficiència energètica. L’acte va estar conduït pel director i presentador de Singulars, Jaume Barberà, i va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig.

El discurs de benvinguda del president del CEEC, Carles Albà, va donar el tret de sortida a la Nit de l’Eficiència. Albà va assegurar que “la innovació col·laborativa, les jornades de networking i les oportunitats de negoci que ofereix el CEEC” han estat les claus per consolidar aquesta institució, que actualment ja compta amb més de 100 socis.

A continuació, els socis del CEEC Isabel Tejero, responsable de l’àrea de gestió i eficiència energètica de Cofely; Josep Carreras, cap del grup d’Il·luminació de l’IREC; i Albert Ginestà, responsable d’eficiència energètica d’ABB, van presentar projectes i productes innovadors per millorar el consum d'energia. El director del programa London Re-fit, Dimitri Hadjidakis, va exposar els resultats d’aquest ambiciós projecte destinat a la rehabilitació dels edificis de Londres que ha permès obtenir una reducció de 12,000 tones de CO2/any i un estalvi econòmic de £2.1 millions/any.

També es va celebrar una taula rodona sobre l’estat actual del mercat de l’eficiència energètica en la qual hi van intervenir Carles Albà, president del CEEC, Pere Palacín, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Mercè Rius, diputada adjunta de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona, Maite Masià, directora de l’ICAEN, Mariano Marzo, catedràtic i professor de Recursos Energètics i geologia del Petroli de la UB, i Joan Gabriel Bergas, director de recerca del CITCEA-UPC.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en el discurs de cloenda de l’acte, va remarcar la importància estratègica de l’eficiència energètica: “El segle XXI és el segle de l’energia i de l’alimentació. Les polítiques d’eficiència energètica i tota l’aposta que hem de fer des d’aquesta perspectiva, situen també a l’energia com a un vector de cara a la transformació del nostre model econòmic”.

abb.pdf (1 MB)

disctriclima.pdf (4 MB)

londo-refit.pdf (1 MB)

ndp-la-eficiencia-energetica-un-factor-decisivo-para-lograr-un-modelo-econmico-ms-sostenible-y-solvente.pdf (568 KB)

ndp-leficincia-energtica-un-factor-decisiu-per-assolir-un-model-econmic-ms-sostenible-i-solvent.pdf (539 KB)