El passat mes de desembre Inergy va fer 10 anys. I ho van celebrar amb una festa que va aplegar més de 60 persones a la seva seu al barri de Gràcia de Barcelona. Hi van assistir entre d’altres els socis i fundadors de l’empresa, els representants del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), partners i col·laboradors, clients i antics treballadors de l’empresa.

Eva León, de l’àrea de consultoria d’Inergy, i Jávier Gárate, antic treballador i col·laborador d’Inergy, van ser els conductors meravellosos d’una festa en la que també es van entregar els premis Inergy-Pork.

Eugenio Oñate, vicepresident executiu del Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) de la UPC, va ser el primer guardonat amb un Inergy-pork honorífic. Oñate va recordar el procés de transferència de la ciència al mercat que va posar la primera llavor d’Inergy. També van parlar els seus fundadors, Jordi Cipriano, director de BEE Group-Cimne, i Xavier Cipriano, CEO de BeeData Analytics. Tots dos van recordar els inicis de l’empresa, l’aposta decidida per la innovació, la dificultat dels primers anys i el camí recorregut fins a consolidar un projecte que actualment dona feina a més de vint persones. Blanca Cía, periodista i també la nostra generosa arrendadora, ens va parlar dels orígens de l’edifici que serveix de seu a Inergy i del seu lligam amb la història del tèxtil, de la revolució industrial de la ciutat, i ara, de l’economia del coneixement amb la presència de Inergy.

Esther Izquierdo, membre de la Junta Directiva del CEEC, i Francesc Ribera, gerent, van recollir el premi Inergy-Pork a la Millor entitat impulsora del mercat de l’energia eficient i la transició energètica de la dècada. Ainhoa Gea, Ana López, Ane Etxaniz y Marta Iturriza, d’ADOS Sostenibilitat i Clima, van viatjar des d’Euskadi i van poder recollir el premi a la millor empresa aliada. El premi al millor client va recaure aquest any en l’ Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per la seva aposta per la transició energètica, per la vocació d’innovar en polítiques energètiques i per deixar-nos compartir-hi un projecte a llarg termini innovador i emblemàtic a escala espanyola i europea.

També va haver-hi un reconeixement a la feina de l’equip encarnada aquest any per Anna Roig, de l’àrea d’administració, que va rebre el premi Inergy-Crack per permetre que tot funcioni correctament i en ordre i per la seva passió competitiva preparant licitacions. Per sorpresa seva, David Pon, que ha estat el director d’Inergy durant els 10 anys, va rebre en nom de tot l’equip el premi Inergy-Pork al millor entrenador, pel seu lideratge serè i positiu amb què ha gestionat l’empresa i l’equip de persones que la conformem, superant tant crisis com xifres anuals, i preparant InerGy per als propers 10 anys i més enllà.

Després de l’entrega de premis vam riure una bona estona amb el kahoot de preguntes i respostes dels 10 anys d’Inergy que va guanyar, com no podia ser d’una altra manera, la persona que fa més anys que treballa a Inergy, el nostre analista i programador sènior Dani Garcia. Però el millor moment va arribar quan Salvador Canaleta, responsable de serveis de gestió de subministraments energètics d’Inergy, va presentar la seva visió personal de l’evolució d’Inergy a partir de la comparació amb les entregues i els protagonistes de la saga Marvel.