Socis del Clùster d'Eficiència Energètica de Catalunya participaran al stand de la Generalitat els propers dies 17 i 18 de novembre al Smart Cities de Barcelona. 

Circutor com a presentació de TRANSVERSAL BUSINESS: PowerinHouse a càrrec de Pere Soler.

Doxa Innova&Smart participarà amb una ponència de Smart Vision: An opportunity for transformation, a càrrec de Josep Ramón Ferrer, tan mateix parlaran de Public-private partnerships and Partnering for Smart per Maria Galindo.

Eurecat presentará una proposta de Desenvolupament experimental de mòduls fotovoltaics flexibles impresos per aplicació en Smart Cities a càrrec de Marco Stella.

Citcea mostra l'explicació del Master KIC-Innoenergy for Smart CITIES que es fa a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) juntament amb d’altres universitats en el camp de les Smart Cities. A càrrec de Andreas Sumper.

 

Adjuntem el programa al complet de la sessió dels dies 17 i 18 de novembre.

Dimarts, 17 de novembre

11.45h  Predicció metereològica d’alta resolució aplicada a la vialitat hivernal

                A càrrec de:       Sr. Roger Veciana

13.00h  Presentació del projecte Collaborative design for Smart pupils

La UE, bajo el programa ERASMUS+, ha validado este proyecto que reúne a 6 socios: tres en el sur de Francia (El Colegio André Saint-Paul, el centro regional de cultura científica y técnica - animación y ciencia y la comunidad de municipios de Lèze) y tres socios catalanes: El Colegio Virolai (Barcelona), la empresa Everis y la Generalitat de Catalunya. El objetivo es imaginar y reinventar la escuela europea a través de las herramientas digitales que permiten pensar en nuevos métodos pedagógicos colaborativos y creativos.

A càrrec de:        Sr. Jordi Puigneró, Sra. Anne-Paule Béis, Sr. Jamel El Ayachi, Sra. Coral Regi i els alumnes de l’Escola Virolai de Barcelona

15.20h  AGGAROS: Translating the Smart City: from city and citizen demands to technology deployment

Cities and municipalities are quickly adopting innovative technologies to build the so-called “Smart City” in order to fulfill citizen needs and to be more efficient and effective.  However, in spite of the fact that pilots have been deployed in many cities, results are only moderate and the methodologies to deploy “Smart Services” have been oriented mostly from a technological point-of-view rather than from a “City-Citizen” centered approach.

 

A càrrec de:       Sr. Jaume Salvat

 

15.40h  DRONE THUNDER: Soluciones para Drones inteligentes

DroneThunder ofrece diferentes soluciones para mejorar la seguridad, al utilizar drones en entornos civiles y Smart Cities: Lectura de matrículas en smart cities, utilización de drones para vigilar estancias, entradas y salidas de vehículos en extensiones que no estén totalmente cubiertas por cámaras fijas ( túneles largos, zonas portuarias, polígonos industriales, zonas residenciales o segundas residencias).    

A càrrec de:       Sr. Marcel Medina

16.00h  WEBDOM LABS: Monitorització d’instal·lacions PV d’autoconsum

Explicació dels sistemes de monitorització i projecte de monitorització d’instal·lació d’autoconsum del Vell Congost de Manresa.

                A càrrec de:       Sr. Eduard Perramon

 

16.20h  XPRESA GEOPHYSICS: GEOSCANHD, la solució més avançada per a la localització i cartografia 3D dels serveis enterrats a les nostres ciutats

Les companyies de serveis i d’obra civil han treballat els carrers de les ciutats d’arreu del món amb informació poc fiable dels cables i canonades enterrats. GeoscanHDD, la solució ideada per Xpresa Geophysics, proporciona una imatge real 3D dels serveis existents al subsòl de les ciutats amb molt poc temps de processat i un procés d’interpretació molt simple.

                A càrrec de:       Sr. Carles Colás

 

16.40h  EURECAT: Desarrollo experimental de módulos fotovoltaicos flexibles impresos para
                aplicación en Smart Cities

El Enerciudad es un proyecto que desarrolla módulos fotovoltaicos impresos para su integración en elementos de mobiliario urbano. La tecnología empleada es la Fotovoltaica Orgánica, que presenta ventajas respecto a la fotovoltaica tradicional, como el ser fabricada por métodos de impresión industrial (más baratos), ser flexible, ligera, semi-transparente y fácilmente integrable en diferentes contextos de las ciudades inteligentes.

A càrrec de:       Sr. Marco Stella

 

17.00h  IOT LABS: ROAWDS, connected vehicle solutions

ROAWDS MOVE connects your vehicle to the Internet & cloud to deliver the following services: Automatic accident detection system (ecall), SOS button & emergency assistance, non-authorized movements detection and geo-location and tracking systems.

A càrrec de:       Sr. Alejandro Cirera

17.20h  OPTICITS: Resilient thinking, operating the city as a system of systems

L’ús d’eines especialitzades per a l’anàlisi i gestió de les ciutats com a sistema de sistemes amb l’objectiu de millorar-ne l’eficàcia i la resiliència.

                A càrrec de:       Sr. Manel Canalias

17.40h  TRANSVERSAL BUSINESS: Cities that listen

Projecte desenvolupat per TBI amb el suport de Climate-KIC per proveir IBeacons i sensors a la xarxa de transport públic de les ciutats, per tal que es transformin en Internet of Things i facin possible la comunicació interactiva amb l'usuari, el qual passa a gaudir d'un nou univers de serveis i es converteix en ciutadà actiu i en client. El sistema promou el comerç local i el transport públic tot aconseguint guanys en sostenibilitat. 

A càrrec de:       Sr. Antonio Garcia, Sra. Kate Martin i Sr. Xavier Costa

18.00h  DOXA INNOVA & SMART: Smart Vision: An opportunity for transformation

Based on the experience that has ranked the city of Barcelona among the top positions of Smart Cities worldwide, DOXA IS has developed a set of principles and facilitators to ensure the city’s transformation and the achievement of a long-term vision. Ten basic ideas that can be applied into any city strategic planning process and help metropolises become smarter. From DOXA IS, we build paths in a competitive world and help you transform your city.

A càrrec de:       Sr. Josep Ramon Ferrer

 

Dimecres, 18 de novembre

11.00h  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

                A càrrec de:       Sr. xxx

15.30h  CITCEA - TEKNOCEA: Master KIC-Innoenergy Energy for Smart Cities at the UPC

Explicació del Master KIC-Innoenergy for Smart CITIES que es fa a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) juntament amb d’altres universitats en el camp de les Smart Cities, així com del CITCEA-UPC, que és el centre de la UPC que ho està liderant.

 

A càrrec de:       Sr. Andreas Sumper

16.15h  Cities Standards Institute

El Cities Standards Institure (CSI) és una iniciativa de la British Standards Institution (BSI) -dedicada a l’adopció d’estàndards en el món empresarial- i el Future Cities Catapult, centre d’excel·lència d’innovació urbana del Regne Unit. L'objectiu del CSI és identificar els desafiaments que afronten les ciutats, donar solucions a problemes comuns i definir el futur dels estàndards de la ciutat intel·ligent. La Generalitat és el primer membre internacional (no UK) que s’incopora al CSI.

 

A càrrec de:       Sr. Jordi Puigneró i Sr. Peter Madden

17.00h  TRANSVERSAL BUSINESS: PowerinHouse

És un nou sistema de gestió energètica que permet utilitzar energia 100% sostenible en els habitatges de qualsevol lloc del món. Per aconseguir-ho barreja hardware-electrònica especialitzada (CIRCUTOR) amb domòtica (Dassa) i plans de desenvolupament i construcció personalitzats (TBi).

A càrrec de:       Sr. Pere Soria i Sr. Xavier Costa

17.20h  DOXA INNOVA & SMART: PPP and Partnering for Smart

Public-private partnerships play a significant role in the execution of Smart City strategies and in promoting the urban regeneration. Along private parties, the Public Sector complements its vision and capability for delivering social value and generating greater economic opportunities. It also brings along innovative business models that promote sustainable investments and an efficient results-oriented policy-making.

 

                A càrrec de:       Sra. Maria Galindo

 

17.40h  Catalonia SmartLab

Catalonia SmartLab és una xarxa de laboratoris urbans dedicats a provar i validar solucions smart en entorns reals. El seu objectiu és doble, impulsar el sector tecnològic oferint accés a infraestructures i equipament i d’altra banda, potenciar la innovació oberta a les ciutats gràcies a la participació en proves pilot.

 

A càrrec de:       Sr. Toni Sànchez

18.00h  i2CAT: Aplicació de la tecnologia LoRa en les Smart Cities

A càrrec de:       Sr. Daniel Camps