• El 70% de la reducció d'emissions es pot aconseguir amb tecnologies ja existents, provades i competitives
  • Swire Properties, IBM, Jacobs, IHG Hotels i Tata Power comparteixen els beneficis de la innovació digital
  • La intel·ligència artificial, el Machine Learning, el blockchain i el modelatge 3D són clau per a donar suport a les transformacions com a solucions per a superar els desafiaments climàtics

Schneider Electric, soci del CEEC, ha publicat un nou informe que analitza el paper essencial que pot exercir la innovació digital per a avançar en sostenibilitat i eficiència.

Creat en col·laboració amb CNBC Catalyst, l'informe Unlocking a sustainable future: Why digital solutions llauri the key to sustainable business transformation descriu com les empreses i les institucions aprofiten la tecnologia digital per a reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEI), transitar cap a l'energia renovable i construir cadenes de subministrament més transparents.

Alguns dels missatges claus de l'informe són:

  • Com IBM implementa solucions basades en la IA i el blockchain per a construir una cadena de subministrament més transparent i baixa en carboni.
  • La il·luminació intel·ligent, la recol·lecció d'aigua de pluja i l'energia derivada de l'oli de cuina redueixen un 19% de les emissions de GEI en tot el portfolio de Swire Properties.
  • L'empresa d'enginyeria Jacobs ajuda a la ciutat de Londres a analitzar milers de milions de punts de dades per a modelar un sistema de transport amb un 80% de viatges sense emissions de carboni.
  • Com el sistema de gestió i monitoratge solar de sostres de Tata Power ajuda als clients en més de 90 ciutats índies a produir l'equivalent a 258 barrils de petroli a través d'energia renovable.

Els compromisos assumits durant la reunió sobre el canvi climàtic COP26 de l'ONU al novembre remodelaran l'agenda de les empreses a tot el món, i s'espera una acceleració de l'activitat per a abordar els punts climàtics cap a les emissions netes zero, com a principi organitzatiu en els negocis. L'escala de l'emergència climàtica requereix que totes les organitzacions, de tots els sectors, es mobilitzin ja per a augmentar l'eficiència. La tecnologia digital és el camí més directe per a aconseguir els ambiciosos objectius traçats en l'acord COP26.

“Les conclusions de la COP26 evidencien la necessitat urgent que les empreses es facin càrrec de la seva sostenibilitat i treballin ja per a ser més eficients energèticament”, assegura Jean-Pascal Tricoire, Chairman i CEO de Schneider Electric. “En la dècada vinent, la tecnologia digital posarà en acció l'objectiu de la sostenibilitat. Una reducció del 70% de les emissions es pot aconseguir amb tecnologies ja existents, provades i competitives. Aquest informe demostra com les organitzacions poden aplicar les eines digitals actuals per a ajudar-nos a arribar al futur de zero emissions netes del qual depèn el planeta”.

Intel·ligència Artificial avançada i Machine Learning per a impulsar la sostenibilitat
Unlocking a sustainable future: Why digital solutions llauri the key to sustainable business transformation mostra casos d'estudis útils d'empreses i institucions, entre elles Swire PropertiesEquinixIBMIHG Hotels & ResortsJacobsSingapore Management UniversityTata Power,  i la Universidad de Oxfordensenya com aquestes organitzacions han obert camí en l'eficiència digital, amb stakeholders claus que transmeten la seva experiència en la sostenibilitat digital.
En integrar la intel·ligència de les persones i la de les màquines, les empreses incloses en l'informe han capitalitzat la capacitat dels algorismes i la computació d'alta potència per a implementar canvis en àmbits essencials com la generació i l'ús de l'energia, el disseny de les ciutats, el consum de recursos i l'eficiència de la cadena de subministrament.

Solucions digitals per a equilibrar les responsabilitats ambientals i socials
L'increment de les expectatives per a aconseguir beneficis tangibles en sostenibilitat ha elevat el llistó per a les empreses. La COP26 ha emfatitzat la necessitat que els governs i les empreses rendeixin comptes. Les empreses innovadores estan reconeixent que un futur més sostenible és fonamental per a garantir la viabilitat a llarg termini del seu negoci.
Per exemple, Swire Properties va començar un camí de descarbonització a llarg termini centrat en reduir la intensitat de les emissions de GEI en la seva portfolio. Això ha implicat una inversió en eines de mesurament digitalment eficients i col·laborar amb Schneider Electric per a modelar l'eficiència energètica dels seus edificis, donant lloc a una reducció de GEI del 19% en tot el seu portfolio.

Sostenibilitat i digitalització, transformacions connectades
Les inversions en tecnologies digitals poden aportar un important valor als negocis si s'implementen amb el partner adequat. La pandèmia ha confirmat la importància de la digitalització per a la continuïtat de les empreses, per la qual cosa és necessari comptar amb un futur sòlid i energèticament eficient.

També el demostren empreses com IHG Hotels & Resorts, que ajuda a les seves partners franquiciats a mesurar i gestionar el seu impacte ambiental utilitzant una innovadora plataforma en línia. Fent un pas més enllà, la companyia ara té dos hotels que avancen amb passes de gegant per a descarbonizarse, amb un full de ruta clar que els ajuda a transitar cap a l'objectiu “zero net” basat en models i avaluacions de l'impacte de carboni.
Classificada com l'empresa més sostenible del món per l'organització de mitjans i recerca Corporate Knights en 2021, Schneider Electric ha liderat el desenvolupament de solucions digitals d'eficiència energètica per als seus clients, inclosos els casos d'èxits d'aquest informe. La tecnologia connectada, oberta i digital aporta avantatges empresarials i proporciona beneficis tangibles per a l'eficiència i la resiliència de les empreses. D'aquesta manera, ajuda als clients a abordar conjuntament els seus mandats duals per a complir amb el medi ambient i amb els accionistes.