El soci del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), Ecrowd! inicia un projecte de crowlending amb l’Escola Joan Pelegrí de Barcelona. La iniciativa té per objectiu instal·lar energia solar d’autoconsum als seus tres edificis amb el projecte de Solvat Renovables.

El projecte, alhora fomentarà la cultura de la sostenibilitat i el  respecte pel medi ambient entre els alumnes i les seves famílies.

Dades del projecte:

Projecte "Km0": Durant les dues primeres setmanes de la campanya de  finançament participatiu (del 1 al 15 de juny de 2021), la inversió en aquest  préstec col·lectiu estará limitada a les persones de la pròpia comunitat educativa, exalumnes, veïns i membres  d'entitats vinculades a la Fundació Cultural Hostafrancs, que gestiona l'Escola Joan Pelegrí

Descripció del projecte:

Es tracta d'un projecte de l'enginyeria SOLVAT RENOVABLES consistent en fer una instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a cadascun dels tres edificis de l’escola Joan Pelegrí del barri d'Hostafrancs de Barcelona.

Un cop revisats els consums elèctrics actuals dels edificis i les cobertes disponibles, es planteja fer tres instal·lacions, la primera de 54,56kWp sobre

La coberta de l’edifici del carrer Torre d’en Damians, la segona de 30,8kWp sobre la pèrgola de l’edifici del carrer Muntades/Ermengarda i la tercera de 15,4kWp a la coberta plana de l’edifici del carrer Guadiana.

Totes les instal·lacions es legalitzaran segons el RD244/19 en la modalitat d’autoconsum amb compensació simplificada d’excedents.

Impacte medioambiental positiu del projecte: L'estalvi estimat d'emissions de C02 a la atmosfera, derivat d'aquestes instal·lacions, és de 78,85 Tm/any.

Així mateix, es proposa una solució de millora d’eficiència energètica global per als tres edificis de l’escola.

Per més informació clica aquí.