Els propers dies 28 i 29 de gener es celebra de forma telemàtica el PIXIL - GEO-URBAN workshop on es presentaran enfocaments nous per caracteritzar el subsòl i es discutirà el seu paper en la millora de la captació de fonts d'energia geotèrmica. S'analitzaran també les oportunitats i barreres a Espanya i França de la Geotèrmia i s'aportaran exemples d'altres regions on l'energia geotèrmica s'està convertint en un component clau en un futur energètic lliure de carboni. Aquest taller està organitzat pel projecte PIXIL i coorganitzat per GEO-URBAN.

El projecte PIXIL és una cooperació científica i tecnològica transnacional i multidisciplinar. El seu principal objectiu és desenvolupar les eines més avançades per analitzar el subsòl de la Terra, amb un enfocament especial en fomentar la captació d'energia geotèrmica a la regió. El projecte contribuirà a fer de la zona transpirinenca un pol tecnològic en la caracterització del subsòl en dos anys. S'espera que el seu èxit impulsi la riquesa i la creació de llocs de treball relacionats amb la generació i gestió dels recursos naturals subterranis de la zona

El projecte PIXIL ha estat cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg VA Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). POCTEFA té com a objectiu enfortir l'economia i la integració social de la frontera franco-hispanoandorrana. El seu suport està enfocat en activitats transfrontereres de desenvolupament econòmic, social i ambiental a través de l'articulació d'estratègies que afavoreixin el desenvolupament territorial sostenible.

La jornada del dia 28 porta com a títol "L'estat de la geotèrmia a la UE i els projectes a gran escala" i entre els destacats ponents participarà Ignasi Herms, cap de l'Àrea de Recursos Geològics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) en una taula rodona. L'ICGC forma part de forma activa del Grup de Treball de Geotèrmia (GTG) del CEEC des de la seva constitució. En aquesta Taula rodona, moderada per Emmanuelle Robins (Pôle AVENIA), participaran també Jean-Jacques Graff (Association Française des Professionnels de la Géothermie - AFPG), Virginie Hamm (Bureau de Recherche Géologique et Minière - BRGM) i Philippe Dumas (Consell Europeu d'Energia Geotèrmica – EGEC)

D'altra banda, en la jornada del dia 29, Albert Pujadas de l'empresa QUALI Geotermia i coordinador del GTG exposarà les accions de l'GTG a la xerrada "La promoció de la Geotèrmia a Catalunya des del GTG de l'CEEC".

El workshop estarà disponible en espanyol, francès i anglès mitjançant l'ús d'intèrprets en viu.

Us animem a participar-hi!!.

Trobareu l'agenda i tota la informació de l'esdeveniment en el següent enllaç.

Podeu registrar-vos gratuïtament aquí.