El CEEC ha registrat onze noves incorporacions durant el mes d’abril, i ja supera amb escreix els 220 associats. Aquest fet consolida la seva posició estratègica dins del sector de l’energia i l’eficiència energètica, essent un ens clau per a la interconnexió del sector. I és que l’entitat s’ha convertit no només en un agent cabdal per a l’impuls de la competitivitat d’empreses i institucions sinó també en un punt de trobada per al foment de noves oportunitats comercials i el desenvolupament de sinergies entre els membres del sector.

Entre les noves incorporacions destaca la presència d’empreses energètiques reconegudes internacionalment, consultores, enginyeries i entitats de caràcter associatiu. Les noves altes són l’Associació de Consultors d'Instal·lacions (ACI), B.E.G Hispania, BluePROM Asset & Project Management, Emelcat, la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial (FMIT), Hampower, Iberdrola, Prysmian Cables, Samso EDS, Solventa6 i Staria tecnologies.

D’entrada trobem l’Associació de Consultors d'Instal·lacions, la qual va néixer el 2008 amb l’objectiu de disposar d’una eina de representació conjunta per al col·lectiu de professionals de la consultoria d’instal·lacions, reforçant la importància de la col·laboració entre diferents actors.

També es va incorporar al CEEC, B.E.G Hispania, empresa especialitzada en solucions d’eficiència energètica per al control de la il·luminació i climatització, que té com a divisa la reducció del consum d’energia.

Per la seva banda, BluePROM Asset & Project Management, que acumula una llarga experiència en el sector de les energies renovables i l'eficiència energètica, es dedica a desenvolupar projectes de parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques gestionant també la seva construcció i operació.

Sorgida de la UPC, Emelcat és una empresa cooperativista que pretén treure el màxim profit del vector de l’emmagatzematge elèctric per afavorir la transició energètica cap a un model més sostenible. Entre d’altres, impulsen comunitats energètiques i l’autoconsum residencial i industrial.

La Fundació Municipalista d’Impuls Territorial és una de les fundacions de l’Associació Catalana de Municipis. Formada per un equip multidisciplinari, la seva activitat principal és oferir diversos serveis d’àmbit urbanístic i mediambiental als ens locals.

Hampower és una operadora energètica que ofereix a les empreses electricitat 100% verda, provinent de fonts d’energia inesgotables evitant les emissions contaminants i gasos d’efecte hivernacle.

Per la seva banda, Iberdrola és un grup empresarial dedicat a la producció, distribució i comercialització d’energia i constitueix una de les grans elèctriques en l'àmbit nacional i internacional.

Prysmian Cables, dins de la indústria del cable de l’energia, és un dels principals fabricants especialitzat en sistemes de telecomunicacions i la fabricació de cables, com ara cables per a la transmissió de dades i imatge o cables submarins.

Samso EDS és una consultora de core legal, experts en regulació energètica que presten el seu assessorament a comunitats energètiques, administracions públiques i empreses. Destaquen per la seva ferma aposta per la descarbonització.

Solventa6 és una empresa d’enginyeria i arquitectura, fundada el 2001, focalitzada en donar servei tant a empreses, particulars com a institucions proporcionant solucions integrals.

I per últim, també ha decidit unir forces amb el clúster l’empresa d’enginyeria de disseny Staria tecnologies especialitzada en la fabricació d’enllumenat solar intel·ligent per a tota mena de vies públiques i privades, contribuint al desenvolupament urbà sostenible.

Cadascuna d'aquestes incorporacions, amb els seus diversos àmbits d'expertesa, reflecteixen la gran diversitat i riquesa d'actors que formen part de la cadena de valor del clúster, i reforça el seu paper transversal com a punt de trobada on conflueixen organitzacions del mateix sector de l’energia i l’eficiència energètica, però també d’altres àmbits d’activitat.