• Els dos projectes amb participació del  clúster es troben entre els sis més ben valorats dels 37 presentats
  • En total, 7 organitzacions del  CEEC podran beneficiar-se dels ajuts d’aquesta convocatòria, la qual compta amb  un finançament total de 2 MEUR

El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya ha rebut l’aprovació de dos projectes a la convocatòria d’Iniciatives de Reforç a la Competitivitat (IRC) d’ACCIÓ d’aquest 2023. Tots dos projectes s’han presentat a la línia d’ajuts a projectes de reforç competitiu empresarial i han aconseguit situar-se entre els 6 projectes més ben valorats. En total, 7 organitzacions del CEEC podran beneficiar-se dels ajuts d’aquesta convocatòria, la qual compta amb un finançament total de 2 MEUR.

El projecte amb millor puntuació ha estat el dedicat a fomentar les estratègies de valor compartit per a les empreses del sector energètic. Coordinat pel CEEC, aquest projecte està orientat a capacitar les empreses del clúster per fer la transició cap a un model corporatiu socialment responsable i amb impacte positiu alineat amb els estàndards del moviment B Corp. Una de les accions principals d’aquesta estratègia és l’acompanyament a les empreses en la definició d’un Pla d’Acció en Sostenibilitat alineat amb l’estàndard B Corp i orientat a una potencial consecució d’aquesta certificació.

Aquest projecte dona continuïtat al treball continuat en els últims tres anys sobre valor compartit al clúster i que es va iniciar arran del projecte pilot impulsat per ACCIÓ durant l’exercici 2020-2021. L’objectiu ha estat aportar recursos a les empreses associades (especialment aquelles en fases de maduració més inicials) sobre el camí de la transformació empresarial cap a la sostenibilitat i la identificació de models empresarials de valor compartit al sector. Una de les iniciatives més rellevants en aquest camí ha estat recentment la posada en marxa de la Guia en Sostenibilitat del Sector de l’Energia. Les empreses que participen en aquest projecte són ARCBcn, Biyiud, Grup Carles, Interflex, JG Ingenieros, Paci Global i PEUSA.

El segon projecte aprovat és una iniciativa interclúster, presentada pel Clúster Català de l’Esport, INDESCAT, i que compta amb la participació del CEEC i de l’empresa Paci Global. Es tracta del projecte Green Grass - Energy Strategies in Sports Fields, emmarcat també en la palanca de Valor Compartit, i que té com a objectiu últim impulsar la sostenibilitat i l’eficiència energètica en instal·lacions esportives.

El projecte, que deriva de la iniciativa Green Energy Strategies in Sports Facilities, presentada en la convocatòria IRC de 2022, pretén conèixer de primera mà les possibilitats econòmiques i tècniques d’aplicar a Catalunya la tecnologia collector field provinent dels Països Baixos. Els objectius principals del consorci són identificar el volum i tipologia d’instal·lacions esportives susceptibles d’aprofitar al màxim els avantatges d’aquesta tecnologia i realitzar estudis específics en diferents superfícies i condicions.

El període d’execució dels projectes presentats en aquesta convocatòria és de 9 i 11 mesos respectivament des de la seva data d’inici. Podeu trobar més informació a l’apartat de projectes de la pàgina web del CEEC.

Els projectes presentats en aquesta convocatòria formen part de l’estratègia de Valor Compartit desenvolupada per ACCIÓ que posa al centre aspectes com la gestió del talent, el consum responsable o la sostenibilitat i que exigeix a les empreses mirar més enllà del seu benefici econòmic i valorar l’impacte que tenen les seves accions al seu entorn.