Arrenca la segona part del projecte Tech-Slice II, que compta amb la coordinació d’INNOVACC Clúster català de la carn i la proteïna alternativa, així com amb la participació del CEEC i les empreses Vila Rovira, Plana Hurtós Enginyers, Esynapsing Intelligent Business, Itisa i Armengol & Ros Consultors I Associats. Aprovat en la convocatòria AEI 2023, el projecte s'enfoca en la millora energètica del sector de la carn. En aquesta segona fase els membres del consorci treballaran en la creació d’una plataforma col·laborativa i en el control i definició estratègica.
Si amb el primer consorci es tenia per objectiu principal el disseny, parametrització, adaptació de sensors i recollida de dades, amb aquest nou projecte es vol desenvolupar una plataforma col·laborativa i BI per a la integració de dades energètiques i productius a sala de llescat, recollits mitjançant la sonorització i la digitalització.
Així, els objectius principals que es volen aconseguir amb aquest projectes són:
• Estudiar la millor solució de sensorització de les diferents zones de treball, sales blanques i cambres de refrigeració, així com també els equips de producció d’aigua calenta de la Vila Rovira.
• Creació de programari per poder controlar les diferents temperatures i pressions a temps real, ajustar les hores òptimes de funcionament tant per poder optimitzar el consum energètic com per controlar les temperatures òptimes del llescat de l'empresa Vila Rovira SL.
• Registrar tota la informació dels sensors de temperatura i pressió al núvol i integrar aquesta informació amb el procés de producció de Vila Rovira per poder tenir una traçabilitat completa de les temperatures a què ha estat sotmès el producte final i poder garantir una correcta salubritat alimentària.
• Monitoritzar internament les temperatures i pressions de les sales de treball i les cambres de refrigeració i poder regular-lo segons tarifes energètiques.
• Alertes davant d'incidències en temps real, disposar d'alertes immediates davant de qualsevol desviació de les temperatures establertes.
• Estudiar els punts crítics energètics dels processos de Vila Rovira i aconseguir una millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions a partir de les dades recollides digitalment mitjançant els sensors i integrar-les.
• Incorporar els aspectes relatius a la gestió energètica de les instal·lacions i els processos al sistema d'alertes anteriorment indicats per facilitar la presa de decisions.
Amb un pressupost total de 148.879,00 €, Tech-Slice II representa un compromís d’ambos sectors de continuar explorant les sinergies i oportunitats de negoci existents.
Les tasques dutes fins al moment seran presentades en un webinar impulsat per INNOVACC el proper 22 de novembre.
Aquest projecte està finançat per la línea de les Agrupaciones Empresariales Innovadoras de 2023 del Ministeri d'Industria Comerç i Turisme amb número d'expedient AEI-010500-2023-132