• A partir del  pròxim 31 de desembre d’aquest any, tots els edificis públics que es  construeixin hauran de ser de consum d'energia gairebé nul·la.  
  • L’objectiu  europeu d’aconseguir el 50/50, és a dir, reduir les emissions de CO2 d’un 50%  l’any 2050 respecte el 1990 tindrà un fort impacte en el sector de l’edificació. 
  • El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya destaca la  importància que els promotors tan públics com privats es preparin davant d’uns  canvis normatius imminents si volen aprofitar les grans oportunitats que poden  comportar. 

 

Barcelona, 25 d’abril de 2018 – El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) emplaça el sector de l’edificació de casa nostra a adaptar-se davant dels rellevants canvis legislatius que haurà d’afrontar aquests pròxims mesos i beneficar-se, així, de les noves oportunitats tot agafant posicions de lideratge en la transició de model cap a una edificació més eficient. “Som a les  portes d’una autèntica revolució en el sector de l’edificació que transformarà,  radicalment, la forma de concebre i construir els edificis a partir d’ara”, sosté Xavier Farriols, president del CEEC.

L’objectiu europeu d’aconseguir el 50/50, és a dir, reduir les emissions de CO2 d’un 50% l’any 2050 respecte el 1990 tindrà un fort impacte en el sector de l’edificació. Sense anar més lluny, a partir del pròxim 31 de desembre d’aquest any, tots els edificis públics que es construeixin hauran de ser de consum d'energia gairebé nul·la. Ho estableix la Directiva Europea 2010/31/UE que dona

 

dos anys més de coll a les edificacions d’iniciativa privada (31/12/2020). A nivell espanyol, està previst que s’aprovi en els pròxims mesos un nou Document Bàsic HE del Codi Tècnic de l'Edificació, que fixarà els barems de consum d'energia permesos per als nous edificis.

Sens dubte, aquests canvis normatius tindran una afectació directa sobre les característiques i fisiognomia del propis edificis, així com també implicaran canvis de model en el propi sector de l’edificació. En el procés de disseny dels nous immobles, la figura de l’assessor energètic haurà de tenir-hi un rol principal.

Des del CEEC emplacen el sector a treballar amb previsió i avançar-se als canvis ja que “malgrat  que la població cada cop està més conscienciada i, per tant, aprecia que els  edificis siguin energèticament eficient, els promotors tan públics com privats  han de preparar-se davant d’uns canvis normatius imminents si volen aprofitar  les grans oportunitats que poden comportar”. L’edificació eficient no només aporta un innegable valor afegit sinó que esdevindrà una eina molt valuosa per combatre la pobresa energètica així com el canvi climàtic.