La nova edició del Màster organitzat per IL3-UB continuarà la tasca de formació de nous alumnes amb l'objectiu d'aportar una visió clara i actual del mercat de l'energia i les perspectives de creixement dels sistemes d'eficiència energètica.
El Màster en Eficiència Energètica i Sostenibilitat que compta amb més de 20 edicions en el seu haver torna a ser una peça fonamental en el programa formatiu de IL3-UB, tant en la modalitat presencial com online.
Amb la intenció de proporcionar als seus alumnes les eines necessàries per afrontar projectes relacionats amb l'eficiència energètica, establir criteris adequats per a resoldre problemes en l'exercici professional i obrir noves oportunitats professionals en el camp de l'eficiència energètica, el Màster en Eficiència Energètica i Sostenibilitat arrenca un nou curs.
Després de l'acord de col·laboració signat amb el Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) fa ja set anys, IL3-UB tornarà a comptar amb el suport de més de cent companyies associades amb el sector energètic.
El valor afegit de comptar amb una entitat com el CEEC -que engloba empreses i entitats d'àmbits tecnològics, d'investigació o industrials que tracten d'impulsar i promocionar l'eficiència energètica- serà un pilar fonamental del programa educatiu en IL3-UB.
Dividit en nou mòduls, el programa formatiu compartit tant per la modalitat presencial com la línia recorrerà els diferents aspectes de l'eficiència energètica. Els alumnes del màster repassaran els aspectes fonamentals de les energies renovables, la mobilitat sostenible o els mercats energètics.
Gràcies al suport del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya, el màster dóna una visió de la realitat existent en el mercat laboral a través de tres punts fonamentals:
Un quadre docent procedent del sector energètic que viu el dia a dia de les empreses.
La realització de visites a empreses que poden donar una perspectiva als estudiants de les necessitats del mercat.
La tutorització del projecte final a desenvolupar dins d'una empresa del sector energètic.
La major novetat que presenta el Màster en els últims anys és l'acreditació de la capacitat per a realitzar auditories energètiques per part dels alumnes que completin la formació del Màster ofert per IL3-UB, d'acord al decret 56/2016.
Amb aquesta capacitació, unida al continu contacte amb professionals d'un programa orientat al cent per cent al mercat laboral, els alumnes s'asseguren una alta inserció professional dins el sector de l'eficiència energètica.
"Gràcies al Clúster i les sinergies que aporta, l'aproximació al mercat laboral dels estudiants és total durant tot el procés d'aprenentatge", assegura Oliver Morgade, Product Manager de l'àrea de Tecnologia de l'IL3-UB.
"La comunitat d'experts que proporciona el CEEC, tant per master classes com dins del quadre docent, sumat a les ofertes laborals que fa arribar a l'alumnat del Màster i el fet d'acollir els projectes finals dins de les seves empreses associades proporcionen una gran plataforma cap l'ocupació als estudiants ", afirma Morgade.
El compromís de IL3-UB per assegurar la viabilitat i difusió dels projectes finals realitzats pels estudiants té la seva culminació a la Nit de l'Eficiència Energètica, un esdeveniment que congrega més de 400 persones on es premien els millors projectes del sector energètic.
Des del CEEC, el Clúster Manager, Francesc Ribera Grau, reafirma el compromís amb un màster referent a Catalunya. "La presència i proximitat del món educatiu i les entitats de formació sempre ha estat un punt clau en el CEEC i amb aquesta voluntat hem actuat", assegura Ribera.
"Ens posem al servei de IL3-UB com a proveïdors de material docent i, òbviament, magatzem de coneixement. La nostra proximitat amb les empreses permet que orientem als alumnes cap a les necessitats reals amb el mercat, assegurant per tant que els alumnes compleixen els requisits exigits per les empreses dins el sector energètic ", sentencia Ribera.
A més, IL3-UB compta amb el Talent HUB, un servei que ofereix accés a les ofertes laborals i pràctiques professionals en companyies líders en els seus sectors a nivell nacional i internacional. Una aproximació directa al mercat on cada professional pot navegar per les propostes que millor encaixen amb el seu perfil, aplicar i gestionar les seves candidatures.
El Màster en Eficiència Energètica donarà començament a les seves classes en la modalitat presencial el 18 d'octubre de 2017, mentre que els alumnes línia s'integren en els estudis el 9 de novembre de 2017.
Podeu trobar més informació sobre el màster en aquesta web.