Aquestes últimes setmanes ha crescut la incertesa sobre la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE). Quan els britànics van apostar per la sortida, en el referèndum de 2016, el debat es va centrar en si finalment hi hauria "soft Brexit", amb el Regne Unit mantenint una posició propera a la de la UE, o un "hard Brexit", que implica la ruptura completa de la relació. Però un Brexit sense acord, significaria que el dissabte 30 de març de 2019, el dia després de la ruptura d'una relació de més de quatre dècades, el Regne Unit quedaria completament fora del projecte europeu sense ni tan sols un període transitori que permeti a ambdues parts adaptar-se a la nova situació.


En el marc de la sèrie d'informes publicats periòdicament per FUNSEAM per abordar temes relacionats amb l'energia, el medi ambient i la sostenibilitat, aquest últim, realitzat per Antonio Hernández -soci de KPMG i responsable de estratègia energètica internacional i Brexit, pretén profunditzar en les diferents implicacions d'aqueta ruptura en l'àmbit energètic, incloent consideracions en el cas que finalment no s'aconsegueixi arribar a un acord ratificat pels Parlaments d'ambdues parts en el termini previst.

Un informe de gran actualitat i de gran rellevància pel sector energètic comunitari, en un moment de clara aposta per la integració. La falta d'antecedents, unida a les peculiaritats tècniques del sector, invita a la cautela en la presa de decisions empresarials i a seguir d'aprop l'evolució de les negociacions, prenent consciència de la necessitat de preparar-se pels diferents escenaris als que ens podem enfrontar.

Trobareu l'informe en el link següent:

http://www.funseam.com/es/informes-funseam/brexit-implicaciones-para-el-sector-energetico-consideraciones-en-caso-de-no-acuerdo