Tanquem 2021 amb l'última participació al Cicle d'Entrevistes als socis del CEEC amb Anna Casas, Country Manager de Sympower. A continuació podràs conèixer més sobre l'organització de la mà de la seva Country Manager!
Quin és el teu càrrec dintre de la vostra organització?
Sóc la Country Manager.
Ens podries explicar quins són la vostra visió/missió/objectius com a organització?
La visió de Sympower es la d’un món electrificat funcionant amb energies renovables. La nostra missió és fer-ho possible aportant flexibilitat de recursos i demanda.
Quina és l’activitat principal de la vostra organització?
Oferir serveis de flexibilitat i agregació. Sympower s’encarrega d’agregar la flexibilitat de recursos distribuïts i demanda creant una Virtual Power Plant. Aquesta Virtual Power Plant pot oferir serveis de balanç al mercat majorista o mercats locals.
Principals magnituds de la vostra organització?
Som més de 80 treballadors (més de 26 nacionalitats), oferint flexibilitat agregada a quatre països (Suècia, Finlàndia, Noruega i Països Baixos). Actualment controlem més de 500MW de flexibilitat.
Quines són els principals trets distintius/ fortaleses de la vostra organització?
Des de Sympower Espanya, creiem que les nostres dues principals fortaleses són:
- Coneixement del negoci/experiència internacional: L'agregació de la flexibilitat de demanda i recursos distribuïts és una novetat a Espanya, això limita l'experiència pràctica dels actors espanyols. Sympower és una empresa internacional amb més de sis anys d'experiència en el camp de l'agregació i la flexibilitat, líder en els països nòrdics, que aporta el ‘know-how’ necessari per afrontar els reptes dels mercats de flexibilitat a Espanya.
- Plataforma pròpia i equip multidisciplinari: Sympower compte amb un equip humà de més de 80 persones i una plataforma pròpia desenvolupada amb tecnologia puntera. Amb aquests recursos Sympower dona suport al client transversalment, des de la identificació de la flexibilitat i instal·lació de hardware, fins a les operacions diàries als mercats de flexibilitat.
Innovació: Esteu desenvolupant algun projecte que vulgueu destacar? Ens el pots descriure breument?
Actualment, estem treballant amb projectes pilots de mercats locals de flexibilitat a Holanda. Recentment, hem participat al projecte InterFlex, on Sympower ha permès que cotxes elèctrics i bateries oferissin la seva flexibilitat per solucionar problemes de congestió de la xarxa de distribució.
Internacionalització: A dia d'avui, a quins mercats teniu presència?
Avui dia estem presents a onze països: Països Baixos, Suècia, Finlàndia, Noruega, Israel, Espanya, Grècia, Alemanya, Dinamarca, Estònia i el Japó.
Què creu que t'aportarà ser soci del CEEC?
Ser part del CEEC ens aporta principalment la capacitat d'interactuar amb la comunitat energètica catalana. Esperem visibilitat i oportunitats de negoci a través de possibles col·laboracions amb altres socis del CEEC.
Quin creus que serà el paper del CEEC a l'hora de complir la vostra missió empresarial?
Crec que el CEEC ens ajudarà a l'hora de fer difusió del paper de la flexibilitat com a part principal de la transició energètica i connectar amb les institucions per tal de poder canalitzar les nostres inquietuds pel que fa a la figura de l'agregador de la flexibilitat de recursos distribuïts i demanda.
Què li demanaries al CEEC? Quins serveis/productes consideres que hauria d'oferir?
Crec que el CEEC està fent una molt bona feina contribuint a la transició energètica, i, per tant, demanaria que segueixi en la mateixa línia aquest 2022.
Quina posició creus que ha d'ocupar el CEEC dintre d'aquest context de transició energètica?
Crec que el CEEC ha de traslladar les inquietuds i propostes dels socis a les institucions i treballar per garantir una transició energètica justa i real.
Quin impacte ha tingut la pandèmia en la teva organització? Com heu afrontat el 2021?
La pandèmia ha tingut un impacte mínim en les nostres activitats comercials i en el nostre funcionament com a empresa. Sympower és una start-up habituada al teletreball i des de sempre ha disposat dels recursos i procediments per facilitar el treball remot, és cert, però, que durant l'any 2021 la nostra plantilla s'ha duplicat i molts de nosaltres encara no ens hem pogut conèixer personalment.
En quin punt ens trobem actualment de la transició energètica en l'àmbit català? I en l'espanyol? Cap a on anirem en els propers mesos?
Actualment, hi ha molta activitat i desenvolupament regulatori al voltant de la transició energètica a Espanya, principalment enfocat a la implantació d'energies renovables i emmagatzematge, tot i això, encara ens queda molt de camí per recórrer en temes d'agregació i flexibilitat.