Seguint amb el Cicle d'entrevistes del CEEC avui hem entrevistat a Jaume Badia, director general de Badia Energies. Vols saber més sobre aquesta empresa? El directiu et dona més detalls!

--

Quin és el teu càrrec dintre de la vostra organització?

Realitzo les tasques de gestió general de l’empresa i també de direcció tècnica, coordinant el departament de projectes i el de manteniment.

Ens podries explicar quins són la vostra visió/missió/objectius com a organització?

La nostra missió principal és realitzar projectes de millorar d’eficiència energètica per als nostres clients a través de sistemes energèticament eficients. Recomanem, projectem  i instal·lem el sistema que millor s’adeqüi a les necessitats del demandant, buscant sempre la màxima eficiència.

Quina és l’activitat principal de la vostra organització?

L’activitat principal de Badia Energia és la gestió global d’instal·lacions per a la construcció de nous edificis, com ara d’habitatge, oficines i empreses. Això ho fem treballant  en diferents àrees: des del sistema elèctric, l’automatització d’edificis, fontaneria, climatització (utilitzant energia geotèrmica, fotovoltaica, aerotèrmica, biomassa,...), telecomunicacions i tot el que tingui relació en general amb la instal·lació.

Principals magnituds de la vostra organització?

Badia Energia engloba un conjunt de 30 professionals dins dels diferents departaments que van des de l’administratiu, enginyeria, gestió d’obra, compres i magatzem, tècnics instal·ladors, tècnics de manteniment...

Quines són els principals trets distintius/ fortaleses de la vostra organització?

Som una organització relativament petita, el que fa que cada projecte es pugui gestionar de manera molt personal amb tracte directe amb el client final. A més, una de les coses que ens diferencia és  el nostres servei postvenda, ja que es pot gestionar també de manera pròxima,  cosa que fa que sigui molt àgil i individualitzat.

Internacionalització: A dia d’avui, a quins mercats teniu presència?

El nostre mercat principal és el territori català. Realitzem projectes en les 4 províncies directament des de les nostres oficines que estan situades a la província de Lleida.

Què creu que t’aportarà ser soci del CEEC?

Crec que el CEEC ens permetrà conèixer altres organitzacions que en són membres i col·laborar amb empreses amb objectius molt similars als nostres. Això ens facilitarà formar-nos per poder millorar processos i execucions, informació tècnica,... en general millorar la nostra competitivitat empresarial.

Quin creus que serà el paper del CEEC a l’hora de complir la vostra missió empresarial?

Els objectius del CEEC i els de la nostra organització van en la mateixa direcció, per tant caminar conjuntament amb empreses amb metes similars farà que puguem millorar entre tots i així assolir la descarbonització de l’economia catalana.

Què li demanaries al CEEC? Quins serveis/productes consideres que hauria d’oferir?

A CEEE li demanaria formació per a les empreses membres, enviament d’actualitzacions de normatives, aconseguir professionalitzar un sector amb una alta intrusió i sobretot ajudar a millorar la qualitat dels serveis que oferim tots plegats.

Quina posició creus que ha d’ocupar el CEEC dintre d’aquest context de transició energètica?

El paper que ha de desenvolupar el CEEC és el d’ajudar a divulgar l’ampli ventall de solucions que poden aportar els seus socis per aconseguir que la transició sigui ràpida, tant a nivell d’empreses i particulars com d’institucions.

Quin impacte ha tingut la pandèmia en la teva organització? Com heu afrontat el 2021?

Ha estat un any complicat com a continuació de l'any de la pandèmia. Primerament amb els confinaments, que han donat molta feina d’organització i gestió de personal, al que s'ha afegit l'escassedat de materials i l'increment desorbitat del preu dels mateixos.

Confiem que aquestes situacions es puguin normalitzar al més aviat possible i poder centrar-nos en el nostre treball, que no és més que ajudar a reduir les emissions i minimitzar el canvi climàtic.

En quin punt ens trobem actualment de la transició energètica en l’àmbit català? I en l’espanyol? Cap a on anirem en els propers mesos?

Penso que estem molt al principi. Ara mateix ja comença a haver-hi conscienciació de l’emergència climàtica  i s’estan iniciant accions per a millorar la situació. Ens queda  un llarg camí a recórrer i hauríem de mirar d’avançar el més ràpid possible per minimitzar les conseqüències negatives que estan impactant en el nostre planeta, al qual li hem esgotat els recursos naturals massa ràpid.