Quin és el teu càrrec dins de la vostra organització?  

Sóc el Country Manager de Zehnder Group Ibérica.

Ens podries explicar quines són la vostra visió/missió/objectius com a organització?

Aspirem a millorar la qualitat de vida de les persones amb solucions excel·lents per a garantir interiors saludables i confortables. Volem millorar la qualitat de vida interior amb un alt contingut d’eficiència energètica, per això la nostra missió s’ha basat sempre en tres eixos: salut, confort i eficiència. Col·laborem en la construcció d’habitatges, blocs i ciutats de baix consum energètic i garantim la salubritat i salut als seus interiors.  

Quina és l’activitat principal de la vostra organització?  

Zehnder Groupés pioner europeu en ventilació interior confortable amb recuperació de calor i un dels líders més antics en tecnologia i disseny a la indústria de radiadors. El seu objectiu és proporcionar solucions a mesura per a aconseguir un clima interior saludable, confortable i eficient, amb productes innovadors i ecològicament sostenibles. 

Principals magnituds de la vostra organització? 

La previsió de facturació per aquest 2020 és de 8 milions d’euros. Tenim 35 treballadors, 23persones en plantilla i 12 col·laboradors externs.  

Quins són els principals trets distintius/fortaleses de la vostra organització?

Per a nosaltres el servei és molt important en tot el cicle de vida del producte. Oferim servei d’assessorament tècnic durant l’execució, des del punt de vista del fabricant, i de divulgació i formació per al client final. Venem un producte de molta qualitat, fabricat i desenvolupat a les nostres fàbriques europees i, per complir les expectatives, el servei també ha de ser molt alt. Aquest nivell de servei cal donar-lo a tota la cadena: des de la preparació del projecte, a l’execució i al client final, etc. Per això, considerem que el capital humà de la companyia és de gran qualitat. Per a nosaltres hi ha tres valors importants que van de la mà: el servei als clients, un producte excel·lent i un equip humà de molt bona qualitat.  

Innovació: Esteu desenvolupant algun projecte que vulgueu destacar? Ens el pots descriure breument? 

És molt difícil escollir un sol projecte... en tots els projectes que duem a terme sempre aportem la nostra visió, el nostre granet de sorra en projectes d’edificació de molt baix consum. Com a fabricants de producte estem estretament vinculats a estàndards de construcció d’alta eficiència (Passivhaus, Minergie), desenvolupant projectes pioners i innovadors a tot el món. Dins de cada ciutat, en l’àmbit residencial/comercial, els projectes que duem a terme destaquen per ser innovadors i ambiciosos en qüestions de reducció de la demanda energètica.

Internacionalització: A dia d’avui, a quins mercats teniu presència? 

Formem part d’un grup internacional a escala mundial: des de Zehnder Group Ibérica gestionem Espanya, Andorra i Portugal. 

Què t’ha aportat ser soci del CEEC? 

El CEEC ens ajuda a prendre perspectiva del sector, estem en contacte amb moltes empreses del sector productiu i energètic que desenvolupen productes sostenibles; el clúster ens proporciona la capacitat d’estar connectats al mercat, d’aprofitar sinergies entre empreses del sector. D’aquesta manera, i gràcies a aquestes visions alineades amb altres companyies, podem tenir un control de l’actualitat del sector. 

Quin ha estat el paper del CEEC a l’hora de complir la vostra missió empresarial? 

En l’àmbit local és una entitat que ajuda a vincular-se amb d’altres del sector. Més enllà de les activitats que ofereix el CEEC, com les fires, sessions de treball o l’organització de la Nit de l’Eficiència, ens ajuda a donar visibilitat a la nostra tasca com empresa. Ens dóna reconeixement i visibilitat com una de les empreses que treballen en termes de sostenibilitat. 

Què li demanaries al CEEC? Quins serveis/productes consideres que hauria d’oferir?

Seguir treballant en la línia de la segmentació i potenciar més sinergies entre les empreses que treballem en les mateixes àrees. 

Quina posició creus que ha d’ocupar el CEEC dintre d’aquest context de transició energètica?

El CEEC pot aportar el coneixement i pressionar a les administracions perquè es compleixin els objectius que ens proposem. És més difícil per a nosaltres com a empresa privada, per això el CEEC ha de ser el nostre portaveu, l’impuls que necessitem per tal que la transició energètica sigui efectiva. El clúster és el que dóna sentit, el que farà que la nostra veu sigui escoltada. 

Podries explicar breument quin ha estat l’impacte per a la teva organització de la implantació de l’estat d’alarma? Com us heu readaptat a la situació? 

El sector es va aturar per complet durant el confinament total, nosaltres també, però després ens hem recuperat i les perspectives són bones: estem molt a prop de complir amb els objectius que teníem establerts per a aquest any. La part menys negativa de la pandèmia és, potser, que la gent és més conscient que en l’entorn residencial cal construir habitatges que aportin benestar. Aquesta és potser una oportunitat per fer un canvi, per construir de forma sostenible.  

A mitjà termini quina creus que serà l’afectació per a la teva organització i/o sector?

Afectarà deforma positiva, la gent serà més conscient de noves formes de construir i edificar, de la importància d’una bona qualitat d’aire interior. 

I com creus que afectarà la situació extraordinària causada per la pandèmia del COVID-19 al panorama de la transició energètica?

No té per què afectar, pot haver desplaçat la urgència en l’agenda, però a mitjà termini crec que serà més fàcil convèncer a les administracions i a l’usuari final de la necessitat d’aquest canvi.