Seguint amb el Cicle d'entrevistes del CEEC avui hem entrevistat a Teresa Rodon, Directora Comercial de Bureau Veritas per Espanya i Portugal i Isabel Tejero, Directora General Bureau Veritas Solutions. Vols saber més sobre aquesta empresa? Les directives de l'organització t'ho expliquen!
-
Quin és el vostre càrrec dintre de la vostra organització?
Jo sóc la Teresa Rodon, Directora Comercial de Bureau Veritas per Espanya i Portugal i jo, la Isabel Tejero, Directora General Bureau Veritas Solutions.
Ens podrieu explicar quins són la vostra visió/missió/objectius com a organització?
Som una empresa “Business to Business to Society” i la nostra missió és establir relacions de confiança entre empreses, institucions públiques i consumidors. Responem de manera eficaç i global als reptes del demà i contribuïm a transformar les iniciatives en solucions concretes i operatives per als nostres clients. Acompanyem l’evolució de la societat anticipant-nos a les demandes del client i sempre amb l’objectiu d’assolir una economia sostenible que respongui a la transició ecològica.
Quina és l'activitat principal de la vostra organització?
Bureau Veritas és líder mundial en proves d’inspecció, certificació i assajos. Oferim als nostres clients serveis i solucions innovadores per garantir que els seus actius, productes, infraestructures i processos compleixin amb els estàndards i regulacions de qualitat, salut, seguretat, protecció ambiental i responsabilitat social.
D’altra banda, la societat Bureau Veritas Solutions ofereix suport, auditoria i assistència tècnica per garantir als clients l’èxit dels seus projectes en els sectors de l'energia, l'automoció, l’edificació i les infraestructures, la indústria, el medi ambient i la RSC.
Principals magnituds de la vostra organització?
El Grup Bureau Veritas té més de 75.000 professionals i una xarxa de 1.600 oficines i laboratoris en 140 països. El 2020 els ingressos van assolir els 4,6 bilions d'euros.
Quines són els principals trets distintius/ fortaleses de la vostra organització?
190 anys d’història ens avalen. Sempre hem actuat com a soci independent de confiança adaptant-nos als canvis de la indústria i la societat de manera a poder acompanyar els nostres clients. Sumar experiència i coneixements comporta poder anticipar-se i proposar solucions abans que el client ens les demani. Recentment hem llençat el paquet de solucions BV Green Line que dona resposta als reptes de la transició ecològica i fomentant l’impacte positiu en l’activitat dels nostres clients.
Innovació: Esteu desenvolupant algun projecte que vulgueu destacar? Ens el pots descriure breument?
Estem treballant diverses iniciatives innovadores relacionades amb les energies netes, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible, sempre en línia de l'ADN de Bureau Veritas, és a dir, avaluant la conformitat de processos, actuacions.
Internacionalització: A dia d’avui, a quins mercats teniu presència?
La nostra entitat gestiona Espanya i Portugal, on tenim un total de 60 oficines, però el Grup té presència a tot el món. Això ens dona capacitat de respondre a ofertes globals però també de contrastar best-practices d’altres divisions o països y portar-les al territori. Ens dirigim a mercats molt diversos: històricament vinculats al transport marítim fins a arribar als nostres dies on ens bolquem amb la ciberseguretat, l’hidrogen...
Què creieu que us aportarà ser soci del CEEC?
La vinculació amb el Clúster ve d’antic. Jo mateixa, comenta la Isabel Tejero, vaig participar en la creació del CEEC i he estat presidenta de l’entitat. Així que puc dir amb satisfacció que en conec el funcionament i les grans capacitats de networking i col·laboració que ofereix.
Quin creieu que serà el paper del CEEC a l’hora de complir la vostra missió empresarial?
El Clúster pot fomentar l’intercanvi d’informació entre els socis de manera que pots descobrir sinergies i noves oportunitats de negoci. En moltes ofertes complexes es demana un nivell molt alt d’especialització en camps molt concrets. Ens podem complementar i ajudar.
Què li demanaríeu al CEEC? Quins serveis/productes consideres que hauria d’oferir?
Des dels seus orígens, el Clúster ha anat creixent en socis i serveis adaptant-se cada cop més a les necessitats reals de les empreses. Tot i això, sempre hi ha camps de millora. Ens ha resultat especialment enriquidor participar en iniciatives que impulsin el networking, on sovint surten oportunitats de col·laboració. Malauradament amb la pandèmia aquest tipus d'activitats s'han vist afectades, però confiem que es puguin reprendre en el curt termini.
Altres propostes anirien enfocades a impulsar la informació dels canvis normatius / plans nacionals-europeus fent reflexions de les implicacions pels seus associats, i amb relació a aquest canvi normatiu, obrir una bústia de propostes d'idees de projectes /iniciatives que es poguessin impulsar de manera centralitzada des del CEEC.
Quina posició creieu que ha d’ocupar el CEEC dintre d’aquest context de transició energètica?
En línia del que exposàvem en el punt anterior, el CEEC ha de ser referent i nexe amb l'administració pública. Estar al corrent de la legislació, dels canvis i les oportunitats que s'aproximen i ser impulsor i promotor d'oportunitats de negoci entre els seus associats.
Quin impacte ha tingut la pandèmia en la vostra organització? Com afronteu el 2021?
La pandèmia ha comportat canvis que, en molts casos, hem transformat en oportunitats. A nivell intern, hem consolidat la modalitat de teletreball i hem accelerat una transformació digital interna. De cara als nostres clients, hem desenvolupat segells com Global Safe Site, Clean Air o Safe Indoor Air, per acompanyar-los en la reobertura dels seus negocis de manera segura. Ha estat un any convuls, però en fem aquesta lectura prudent, però positiva doncs ha incentivat la creació de solucions innovadores.
En quin punt ens trobem actualment de la transició energètica en l’àmbit català? I en l’espanyol? Cap a on anirem en els propers mesos?
Ens trobem en un moment únic que no podem deixar escapar. Els Fons que Espanya rebrà d’Europa estaran destinats en un 37% a impulsar la transició energètica. Les empreses han entès el missatge i seran actors clau de la transformació del país des de diferents òptiques. Per un costat estan les empreses que ja han començat a treballar per accelerar la seva digitalització i reduir l’empremta de carboni derivada de la seva activitat empresarial; altres s’han posat al costat de l’Administració per enfortir les infraestructures –energètiques entre elles- del país i per últim tenim aquelles empreses que aporten solucions d’alt valor afegit a integrar-se en els diferents projectes transformadors que s’aniran implementant.
Catalunya sempre ha estat tractora d’iniciatives innovadores i transformadores. Estem convençuts que aprofitarem l’oportunitat que se’ns presenta i en pocs mesos haurem fixat les bases d’un ràpid creixement econòmic sostenible.