El clúster torna a la feina amb una agenda carregada d’activitats a partir del mes de setembre. Jornades, formacions i novetats als grups de treball marcaran l’arrencada del curs, que també comptarà amb una nova edició de l’Innovation Day Energia 2024, que el CEEC organitza juntament amb la XRE4S i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). D’altra banda, aquest segon semestre també comptarà amb la celebració d’algunes de les fires i congressos més importants en l’àmbit de l’eficiència energètica, la industria sostenible i l’economia circular.
La primera de les jornades serà l’acte de presentació de la tercera edició del Programa Energia i Management que un any més el CEEC i la Salle organitzen conjuntament. La sessió, que serà en format online, tindrà lloc el pròxim 13 de setembre i servirà per donar a conèixer les novetats del nou curs.
Adreçada a responsables de gestió energètica, manteniment i operacions, la formació arrencarà el pròxim 16 d’octubre i tractarà els temes més rellevants per als futurs professionals de la gestió energètica a traves de 8 sessions magistrals i 7 sessions online. La IA aplicada al sector energètic, la transformació digital i el paper de l'emmagatzematge en la gestió de les xarxes elèctriques o l’autoconsum seran algunes de les temàtiques més rellevants que seran impartides per personal acadèmic de La Salle i professionals directius d’empreses del clúster. Més informació aquí.
Una de les novetats en aquesta tornada serà la posada en marxa del Grup de Treball d’Edificació Sostenible, un grup de nova creació al clúster, impulsat per GP9 Consulting, NTT Data i Wattega, que pretén convertir-se en un espai de trobada de referència per als principals agents en l’àmbit de l'edificació i l'arquitectura sostenible.
La primera trobada del grup serà el pròxim 26 de setembre, en una jornada que tindrà lloc a la seu de NTT DATA i que servirà per presentar els objectius i dur a terme un pla d’activitats per al pròxim curs. Inscripcions disponibles aquí.
En l’àmbit de la formació, el clúster també prepara el llançament aquest segon semestre del Programa Gestió Energètica de la Indústria de la mà de CITCEA-UPC. La formació, que arrenca el pròxim 17 d’octubre, té com a objectiu donar a conèixer les eines tecnològiques en gestió energètica de la indústria que han de permetre els professionals del sector prendre decisions envers la transició energètica i la reducció de la despesa. Més informació aquí.
Un altre dels plats forts d’aquest segon semestre serà una nova edició de l’Innovation Day Energia, que el clúster organitza amb organitza juntament amb la XRE4S i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). L’Innovation Day és l’esdeveniment de referència en innovació al sector energètic, que reuneix més de 150 professionals del sector cada any. La jornada d’enguany tindrà lloc el pròxim 21 de novembre al Parc Tecnològic – Barcelona Activa.
El clúster tancarà l’any amb l’Assemblea General de Socis que se celebrarà al desembre. En aquest acte, el clúster té previst fer el tancament econòmic de l’any i celebrar eleccions a la Junta Directiva de l’entitat.
Fires i congressos
Aquest segon semestre el clúster també serà present en algunes de les principals fires i congressos en l’àmbit de l’eficiència energètica, la industria sostenible i l’economia circular. Tot seguit pots veure un llistat de les més destacades:
- Barcelona New Economy Week (BNEW)
- Energy Days 2024
- AI & Big Data Congress
- The Business Booster
- REBUILD Rehabilita
- Smart City Expo World Congress (SCEWC)
- Solar & Storage