El desenvolupador de maquinària per al processament d’acer, Druids, ha posat en marxa aquest mes de febrer un pla inversor per doblar la dimensió de l’empresa des d’aquest any i fins al 2026. L’empresa destinarà a aquest projecte uns 10 milions d’euros, que inclouen la construcció d’una nova planta de 7.000 metres quadrats de superfície a l’Ametlla, on l’empresa preveu traslladar-se des de Granollers quan estigui enllestida. Al final del procés, la plantilla també haurà crescut des dels 28 treballadors actuals a 48.
“En les instal·lacions actuals no hi cabem”, admet el director apoderat de l’empresa, Raimon Pérez. Guanyar espai també és important per al projecte de la companyia, que inclou la fabricació directa d’un dels productes “estratègics” que està desenvolupant, amb el focus fixat a obtenir la màxima sostenibilitat en el procés productiu. Druids és l’única que ofereix uns processos per a l’elaboració de filferros sense lubricants o components externs afegits i també ofereix processos de galvanitzat amb resistències i propietats avançades. “Els nostres productes ofereixen una reducció del 60% d’emissions de carboni respecte de la competència”, sintetitza Pérez. L’aspecte afegit és que no es generen “afluents perjudicials per al medi ambient”.
A més de la construcció i posada en marxa d’una nova planta, la inversió permetrà l’empresa aprofundir en el disseny d’aquests processos ecològics per al sector de l’acer. També potenciarà noves iniciatives que l’empresa ha activat, com l’Innovation Lab, que agrupa serveis d’innovació que l’empresa, formada en la seva majoria per enginyers, posa a disposició de tota mena de sectors productius. La companyia també ha posat en marxa recentment la Druids Academy, un centre internacional d’ensenyament en el camp tècnic per a la metal·lúrgia. “Formarem en tecnologia i innovació”, avança Pérez.
De fet, disposar de personal amb formació avançada és un dels aspectes rellevants per avançar en el projecte d’expansió de la companyia. “El nostre és un sector que canvia i que necessita rejovenir-se tecnològicament”, apunta Raimon Pérez. En aquest sentit, i per aconseguir complir amb l’objectiu d’obtenir “la màxima productivitat i el mínim d’emissions”, l’empresa està interessada a “captar talent”. Actualment, la plantilla és molt internacional, però la companyia té interès a poder disposar de talent més proper i està oberta a establir col·laboracions amb centres formatius.
Druids es va constituir com a empresa el 2014, com a continuadora d’una de preexistent, com Automat. La innovació ha estat un aspecte rellevant en la seva trajectòria i actualment destina entre 750.000 euros i un milió a recerca i desenvolupament.