El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i ACCIÓ han celebrat aquest matí el Webinar de presentació de les convocatòries IRC i NON d’ACCIÓ. La sessió ha servit per a donar a conèixer aquestes dues línies de finançament, dirigides a les empreses que formen part de l’ecosistema clúster, i especialment, a les PIMES.
El Clúster Manager del CEEC, Francesc Ribera, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda al mig centenar d’assistents a la sessió telemàtica, posant en valor ambdues convocatòries: "Per a nosaltres son dos línies molt importants ja que ens donen l’oportunitat de fer un canvi estratègic als clústers que formem part del Programa Catalonia Clusters estem implicats i també d’impulsar la innovació col·laborativa”, ha comentat.
Tot seguit Sergi Torrent, Consultor Sènior Programa Catalunya Clústers i l’Oficina Next Generation EU, ha presentat la convocatòria Noves Oportunitats de Negoci (NON), una línia de finançament plantejada per a ajudar a les empreses que volen fer canvis estratègics, tot desenvolupant noves oportunitats de negoci identificades als plans estratègics de les empreses. Tal com ha explicat Torrent, la convocatòria pretén “accelerar i donar suport a empreses que ja han fet els seus plans estratègics per definir un pla de negoci i com fer aquest canvi”.
A continuació ha estat el torn per a la presentació de la convocatòria d'Iniciatives de Reforç Competitiu (IRC), que ha anat a càrrec de la líder d’Equip del Programa Catalunya Clústers, Anna Monjo. Aquesta línia de finançament està dirigida a projectes d’innovació que incorporen tecnologies definides a les 20 tendències tecnològiques d' ACCIÓ i que poden ser projectes de desenvolupament experimental, activitats d'innovació en matèria d'organització i processos o la realització d'un estudi de viabilitat tècnica.
Segons Monjo, aquesta línia “fa referència a reptes col·lectius que han d’abordar-se en col·laboració (entre empreses)”, i no tant de forma individual en el sí d’una organització. En aquest sentit, la líder d’Equip del Programa Catalunya Clústers també ha volgut fer èmfasi en el propòsit últim de la convocatòria, centrada en l'impuls als projectes: “Busquem que diferents membres del clúster es posin d’acord en els reptes i presentin projectes de forma”, ha afirmat.
Entrant en els detalls de la convocatòria, que compta amb un pressupost d’1,8 MEUR, Monjo ha destacat algunes de les bases per a participar-hi, com ara que les empreses tinguin establiment operatiu a Catalunya. Com a novetat d'enguany, Monjo ha revelat que no cal que aquestes empreses formin part del clúster. En qualsevol cas, el sol·licitant de l’ajut sempre serà el CEEC.
Per últim, ha tingut lloc la presentació del projecte Last Planner Tool based on Artificial Intelligence, coordinat pel CEEC i on participen els socis del clúster TDI Enginyers, SJ12 Enginyers i la consultora Dallonses.
Llorenç Ramos, Soci Fundador i Director Tècnic de TDI Enginyers, ha fet un repàs a l’evolució del projecte que ja es troba en fase final d’execució i que ha servit per desenvolupar una plataforma que permet coordinar projectes i equips de professionals que treballin a distància, optimitzant el recursos humans, els temps d’execució de projectes i els costos econòmics.
La plataforma va adreçada especialment a empreses, petites i mitjanes, que s’incorporen al treball a distància, i requereixen un sistema que els permeti mantenir el control i la bona gestió dels seus equips de treball.