El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) s’han aliat per tal de facilitar la creació d’un entorn de debat entre els agents del sector de la gestió de l’energia eficient i renovable al territori. Amb aquest objectiu, s’ha impulsat el ‘Cicle de Transició energètica del territori’, per analitzar les possibilitats de descarbonització del país i alhora, les oportunitats econòmiques.  

El cicle, que es desenvolupa en tres sessions que tenen lloc els 15, 16 i 17 de desembre, es va iniciar ahir a les comarques gironines. La primera sessió va ser inaugurada per en Juan Carlos Novella, Cap de la Secció d’Activitats Radioactives i Extractives i Energia del Departament d'Empresa i Coneixement, i en Manel Torrent, director General d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera i Director de l'ICAEN.

La taula rodona va comptar amb en Tomàs Feliu, membre de la Junta Directiva i de la Comissió d’energia de FOEG i de la Junta Directiva de la Cambra de Comerç de Girona, en Llorenç Albanell, representant d’Enginyers Industrials i membre de la Junta Directiva EIC Demarcació Girona, en Xavier Martínez, membre de la Junta Directiva d’ENGINYERSGI, en Joan Vila, fundador de la Locomotora energètica (La Garrotxa) i en Xavier Ferrer, vocal de l’Agrupació d’Instal·ladors de Serveis de la Construcció (AGRISEC) i membre del Comitè Executiu de FEGICAT.

Els participants al debat van concloure que el territori té evidents oportunitats d’implementar iniciatives que permetin  la descarbonització del territori i l’assoliment dels objectius ambientals. No obstant, es fa posar de manifest la necessitat de sensibilitzar a la societat respecte de la magnitud dels reptes i evitar l’existència de posicionaments contraris a l’execució dels projectes. Per tal de fer efectiva de manera eficient la transició energètica és imprescindible treballar en la “conscienciació de la població i les greus conseqüències de l’emergència climàtica” expressà Vila.