El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) ha organitzat aquest dilluns, 15 de març de 2021, un webinar dedicat a explicar la convocatòria AEI a la jornada 'Workshop presentació línia suport projectes innovadors: convocatòria AEI’.
La jornada ha començat amb la introducció de la Carla Rebés, Project Manager, qui ha explicat els requisits i les dades més importants per poder participar a les AEI. “Aquestes ajudes són de caràcter anual i tenen per objectiu recolzar l’estratègia d’innovació i competitivitat empresarial” explica la Carla. Pel que fa a les tipologies de projectes, es poden dividir en onze grups: Relacionats directament amb la “Iniciativa Industria Conectada 4.0”, Participació de pimes mínim un 30% del total. Mínim dues empreses i un clúster en el consorci amb un 10% cadascun com a mínim; Projectes de curta durada (entre 7 – 9 mesos d’execució); Estudis de viabilitat tècnica (50-70% intensitat d’ajuda); Avaluació i anàlisis del potencial del projecte; Estudis de caràcter preparatori per a projectes d’ I+D+I; Desenvolupament d’activitats innovadores (40-80% intensitat d’ajuda); Investigació industrial (50-80%); Desenvolupament experimental (40-60%); i Innovació en matèria d’organització (15-50%).
L’Ana Otero, energy consultant a ARCbcn, ha introduït INSIGA (Sistemes intel·ligents de gestió d’autoconsum col·lectiu de polígons industrials 4.0), que va ser desenvolupat jutnament amb Inergy, Nasuvinsa i el CEEC. “INSIGA té per objectiu analitzar la viabilitat i la gestió de l’autoconsum en empreses situades en polígons industrials” detalla Otero. Albert Cavallé, gestor de prodycte i consultor energètic a Inergy ha afegit que "Per a nosaltres era molt important testar aquest projecte i junt amb Nasuvinsa vam buscar empreses del sud de Pamplona, que ens van cedir les seves dades sobre consum energètic".
Seguidament, ha estat presentat el projecte SMARTPLUG (Desenvolupament i validació experimental d'infraestructures de recàrrega intel·ligents connectades en entorn cloud) projecte impulsat pel consorci format per Simon, Place to Plug i el CEEC. Per la part d’en Josep Cester, CEO de Place to Plug, ha assenyalat que “: "a través del projecte hem millorat l'experiència de l'usuari mitjançant la monitorització de la infraestructura de recàrrega”. En Sergi Cuscó, Enginyer Elèctric, Punt de recàrrega de vehicles a Simon, ha tancat la seva presentació emfatitzant que “cooperar nos ha permitido tener nuevas ideas y no descartamos volver a colaborar y participar en las AEI”.
Finalment, en Ramon Mariscal, responsable de producció a CIRTE, i la Teresa Marquez, EU Project Coordinator a Aeinnova, han presentat el projecte ‘BATTERY-LESS SENSOR’, que ha estat desenvolupat per AEInnova, Valoriza Servicios Medioambientales i el CEEC. Teresa Márquez, ha ressaltat que "aquesta tecnologia permet prevenir averies en temps real”.