La Xarxa H2Cat, el CEEC i ACCIÓ han organitzat aquest matí al Parc de Recerca i Innovació de la UdG la 4a edició del Demo Day dedicat a donar conèixer el potencial de l'hidrogen renovables a les indústries de Girona. La jornada, que ha reunit a més de 60 assistents procedents del món de la recerca, les empreses i institucions del sector, ha permès acostar les tecnologies d’hidrogen a les empreses gironines i identificar l’impacte que tindria la implementació d’aquestes tecnologies en el territori.

En aquest esdeveniment els assistents han pogut conèixer de primera mà les darreres tecnologies en hidrogen renovable que poden donar solució a grans reptes de sectors productius de la zona com el transport i distribució, la manufactura/maquinària, la indústria intensiva en energia, el tèxtil, el farmacèutic, el sector agroalimentari i la gestió de residus, entre d’altres. 

En aquest darrer espai hi ha participat el coordinador del Grup de Treball d’Hidrogen del CEEC, Albert Mitjà, qui ha fet una ponència al voltant de  les aplicacions de l’hidrogen en els àmbits de la mobilitat i la indústria.

La jornada ha inclòs també presentacions de tecnologies innovadores dels grups recerca de la xarxa, un espai de demostracions tecnològiques i prototips, i també una darrera part de reunions B2B i networking amb els investigadors de la xarxa.

La Xarxa H2CAT, formada per 16 entitats i més de 350 investigadors, agrupa els principals centres de recerca catalans que treballen en l’impuls tecnològic de l’hidrogen renovable. 

Aquesta és una activitat que compta amb la col·laboració del Parc de Recerca i Innovació de la Universitat de Girona, l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya – Demarcació de Girona i el Patronat Politècnica Universitat de Girona, i el suport de l’AGAUR i el Departament de Recerca i Universitats.