El Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC), juntament amb l'Ajuntament de Girona, el Clúster Pôle Derbi i la Perpignan Méditerranée Métropole, ha organitzat la jornada 'La digitalització i la sostenibilitat: Eines claus en la nova edificació', amb la participació d’una cinquantena de persones.
Aquesta cinquena jornada, que s'emmarca dins de les activitats del projecte europeu EDIFICAT*, ha abordat dos aspectes que es configuren com a claus en el nou model d'edificació que s'ha d'implementar en el futur més proper.
Per una banda, la digitalització d'un sector, el de la construcció, que encara té molts deures i que presenta moltes mancances. Aquest procés comportarà un repte per als usuaris en el context actual i alhora, una oportunitat de diferenciació i millora per als professionals. D’altra banda, la sostenibilitat, que ha esdevingut un element clau en el nou model edificatori a partir de les demandes dels consumidors i de la nova regulació.
Durant l’acte s’ha comptat amb la participació de Maria Buhigas, fundadora d’Urban-Facts qui ha realitzat una ponència sobre les “Ciutats del futur”, tractant els seus reptes en el disseny, sostenibilitat i solucions constructives, entre d’altres, a més d’Ainhoa Mata, cap d’Unitat d’Edificis de l’ICAEN, qui ha exposat totes les novetats sobre rehabilitació energètica a nivell europeu i català, Isabel Cotchà, tècnica de promoció econòmica a l’Ajuntament de Girona i responsable del projecte Edificat, qui ha presentat les accions dutes a terme pel projecte fins a data d’avui.
A continuació, s’ha obert una taula de debat i casos d’èxits sobre digitalització i sostenibilitat amb Isabel Granell, directora de l'Observatori de la Rehabilitació i la Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE), Siso Bartina COO Dset Solutions i Hervé Laporte comercial d'exportacions i responsable de l’oficina de Figueres a Pyrescom.
El projecte EDIFICAT, cofinançat al 65%pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del ProgramaInterreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la UnióEuropea. Té per objectiu establir condicions favorables per a una reorientaciódel sector de la construcció cap a una activitat més sostenible i qualitativa,mitjançant un treball transfronterer de treball en xarxa, formació icol·laboració entre empreses i professionals de la construcció a banda i bandadels Pirineus.