El consorci del projecte SUSTAIN Eurocluster ha obert aquesta setmana la segona convocatòria d'ajuts a PIMEs per tal de contribuir al desenvolupament de nous productes o serveis innovadors que permetin abordar els reptes de la construcció sostenible. Aquesta segona convocatòria, que compta amb un pressupost total de 450.000 euros, busca solucions que estiguin en fase demostrativa o de llançament (Go-to-market), incloent el prototipatge, la validació de productes a gran escala o la consultoria tècnica. La convocatòria romandrà oberta fins al 27 d'agost de 2024.
Aquest tipus de convocatòries d'ajuts (Open Calls) són oportunitats de finançament que el projecte SUSTAIN Eurocluster posa a disposició dels seus socis per tal que les PIME del sector puguin impulsar projectes d’innovació en l’àmbit de la construcció sostenible fent ús de tecnologies disruptives.
I és que les temàtiques dels projectes han d'estar alineades amb algunes de les tecnologies més rellevants del moment que estan modificant l'estat de l'art del sector de la construcció. La Intel·ligència Artificial (IA), la Realitat augmentada/realitat virtual (AR/VR), el Modelatge d'Informació d'Edificis (BIM), els Certificats d'Eficiència Energètica (EPC), els Sistemes de Gestió Energètica d'Edificis (BEMS), l'Internet de les coses (IoT), i les metodologies o eines per a la renovació d'edificis d'energia positiva (PEB), son les tecnologies que aquests projectes han de tenir de forma preponderant per ser elegibles. Totes elles hauran d’estar degudament acoblades als Smart Readiness Indicators (SRI), una sèrie de variables que permeten avaluar la capacitat d'un edifici per optimitzar el consum d'energia o adaptar el seu funcionament a les necessitats de l'ocupant o la xarxa elèctrica.
D'altra banda, i a diferència de la primera convocatòria, la segona Open Call va dirigida a projectes amb un estat de maduresa superior. Concretament, busca projectes en fase de llançament amb un TRL 7-8, que compren projectes en fase pilot, prototipatge, demostració, prova o validació de producte.
Cada organització interessada en participar-hi, pot presentar-se individualment o com a part d'un consorci, tenint cada proposta un pressupost màxim de 30.000€.
El termini per enviar sol·licituds estarà obert fins al 27 d’agost de 2024. Els interessats hauran d’enviar les propostes a través del portal d’Open Calls.
Per a més informació, podeu descarregar la guia per fer la sol·licitud aquí.