El CEEC ha celebrat aquest matí una nova edició del CEEC Business Lunch que ha comptat amb la participació del director general d’Endesa Catalunya, Enric Brazís. El responsable de l’energètica ha fet un repàs a la situació de la companyia a Catalunya, fent referència a alguns dels reptes que afronta el sector. “Necessitem un model basat en compartir valor amb els municipis, allà on fem actuacions, cal que el territori pugui gaudir dels beneficis”, ha afirmat en relació a les “dificultats” que té el sector per seguir creixent en renovables. Brazís també ha volgut destacar el compromís d’Endesa amb la descarbonització de tot el seu parc de generació, que segons ha dit, aconseguiran “avançar al 2040 en comptes de 2050”.

Brazís ha començat la seva intervenció destacant els recursos destinats a Catalunya per part de l’energètica, on ha volgut remarcar la inversió prevista de 1.789 MEUR per al període 2024-2026. Una inversió centrada en la xarxa de distribució amb 951 MEUR, però també en l’àmbit de la generació convencional (437) i renovables (350).

Seguint aquest fil, el responsable d’Endesa a Catalunya ha parlat dels reptes del sector, posant el focus en el creixement de renovables. “A Catalunya som la comunitat més densa de tot l'Estat  i amb més municipis. Això fa molt difícil fer noves instal·lacions sense que tinguin impacte en el territori”, ha comentat. Per aquest motiu, Brazís creu que “necessitem un model basat en compartir valor amb els municipis, i que allà on fem actuacions, el territori pugui gaudir dels beneficis”.

D’altra banda, Brazís ha parlat de la necessitat d’incrementar la demanda elèctrica per avançar en la transició energètica i l’objectiu de descarbonització. En aquesta línia ha parlat dels plans de desenvolupament i digitalització de la xarxa per a connectar autoconsums, nous parcs de generació, punts de recàrrega de vehicle elèctric i totes les necessitats creixents de la indústria catalana.

Al final de la seva intervenció, el responsable d’Endesa a Catalunya també s’ha referit als objectius de generació de renovable pel 2030, que a Catalunya arriben al 50%. En aquest punt, el responsable d’Endesa ha destacat el compromís de l’entitat per a la descarbonització del seu parc de generació que, segons ha afirmat, tenen previst “avançar a 2040 en comptes de 2050”.Un cop finalitzada la seva ponència, la jornada ha continuat amb el dinar i un torn obert de paraula, en què els assistents han pogut adreçar les seves preguntes al ponent.

Una  oportunitat única per al networking

Amb més d’una quarantena de membres del sector, la jornada també ha estat una bona ocasió pels membres del clúster per connectar amb actors rellevants del sector i establir-hi connexions valuoses.

Per facilitar-ho, el clúster ha comptat amb una activitat de networking prèvia, que ha començat a les 13:30h, en què els assistents han pogut conversar i generar noves sinergies amb altres representants d’empreses i organitzacions del sector.