Quin és el teu càrrec dins de la vostra organització?
Corporate Affairs Director & Group European Parliament Liaison.
Ens podries explicar quines són la vostra visió/missió/objectius com a organització?
Primagas forma part del grup multinacional familiar SHV Energy, d’origen holandès. La nostra missió és millorar les condicions de vida de les zones fora de la xarxa de gas, fent accessibles solucions energètiques eficients i netes. En aquestes zones, sovint les opcions energètiques disponibles no són tan àmplies com a les que si que hi ha xarxa de gas.
Quina és l’activitat principal de la vostra organització?
Som comercialitzadors de gas propà, de gas natural liquat i d’autogas. Durant el 2020 tenim previst incloure el biopropà.
Principals magnituds de la vostra organització? (Nombre de treballadors, facturació,...)
65 treballadors, facturació del 2018, 35 millions d'euros.
Quins són els principals trets distintius/ fortaleses de la vostra organització?
Tenim una gran proximitat amb els nostres clients i oferim solucions energètiques que arriben pràcticament a qualsevol punt de la geografia, de manera que podem donar a servei tant a particulars com a indústries de tot tipus siguin on siguin. Fem constantment “vestits a mida” pels nostres clients. La sostenibilitat també forma part del nostre ADN i per descomptat, prioritzem davant de tot la seguretat. A més a més, formem part d’un grup multinacional familiar i això de per si ja ens dóna una gran fortalesa.
Innovació: Esteu desenvolupant algun projecte que vulgueu destacar? Ens el pots descriure breument?
Actualment estem treballant amb el llançament del biopropà, un producte amb origen 100% renovable i que contribueix a reduir fins un 90% de les emissions dels gasos d'efecte hivernacle.
Internacionalització: A dia d’avui, a quins mercats teniu presència?
Som un gran exemple d’internacionalització, nosaltres som una de les unitats de negoci que té SHV Energy a 28 països. Estem a 3 continents (Europa, Àsia i Sud Amèrica).
Què t’ha aportat ser soci del CEEC?
Fem una valoració molt positiva. Ser socis del CEEC ens permet per una banda interactuar amb la comunitat energètica a Catalunya, tant des del punt de vista institucional com empresarial. Per altra banda, ens manté informats de les novetats que es van produint a nivell d’energia eficient a Catalunya. I per últim i no menys important, el CEEC ens ha demostrat que es preocupa per nosaltres com a socis ja que hi ha un diàleg freqüent per entendre les nostres necessitats i veure com ens poden donar suport.
Quin ha estat el paper del CEEC a l’hora de complir la vostra missió empresarial?
Ens ha ajudat a interactuar a nivell institucional també amb altres empreses del nostre interès.
Què li demanaries al CEEC? Quins serveis/productes consideres que hauria d’oferir?
Creiem que el que està fent al CEEC a dia d’avui és molt positiu, i ens agradaria que seguís per aquest camí.
Quina posició creus que ha d’ocupar el CEEC dintre d’aquest context de transició energètica?
Ha de ser una mena de canalitzador de les inquietuds i aportacions dels socis respecte a la transició energètica cap a les institucions de Catalunya. Ha de fomentar que la transició sigui justa i que la veu de tothom sigui escoltada.
Podries explicar breument quin ha estat l’impacte per a la teva organització de la implantació de l’estat d’alarma? Com us heu readaptat a la situació?
Nosaltres hem optat pel teletreball des del primer dia i hem fet un gran esforç per que totes les funcions s’adaptessin a la situació actual mantenint el mateix nivell de servei i proximitat amb els nostres clients.
A mitjà termini quina creus que serà l’afectació per a la teva organització i/o sector?
Encara és aviat per treure conclusions, hem de veure què va passant en les properes setmanes i fins i tot diria que mesos.
I com creus que afectarà la situació extraordinària causada per la pandèmia del COVID-19 al panorama de la transició energètica?
Això també és difícil de dir ara mateix. Caldrà veure quins recursos estaran disponibles per donar-hi suport i com es vehicularan. De tota manera és un tema tan important que confiem en que sigui essent prioritari i entre tots puguem contribuir a la transició energètica.
En quin punt ens trobem actualment de la transició energètica en l’àmbit català? I en l’espanyol? Cap a on anirem en els propers mesos?
En ambdós casos s’han fet avenços a nivell normatiu tenint com a horitzons 2030 i 2050, però hem d’avançar més. Els propers mesos dependran molt de les conseqüències de la pandèmia del COVID-19, depenent de com vagin les coses les prioritats poden canviar bastant.