El passat divendres 12 de desembre, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), Solartys i l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya, van organitzar una jornada sobre autoconsum elèctric en els sectors industrial i de serveis. Aquesta jornada va tenir lloc a la seu d’ACCIÓ a Barcelona i va ser inaugurada per en Joan Josep Escobar, cap de divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català d’Energia, que va destacar el paper de l’autoconsum elèctric en l’assoliment dels objectius que marquen les Directives Europees relatives a l’eficiència energètica. A continuació, Maria José Diaz, Cap del servei d’Autorització d’instal·lacions elèctriques de la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, va explicar el procés de legalització d’instal·lacions d’autoconsum elèctric amb possibilitat o no d’injecatar-hi kWh.

A continuació, es van exposar diferents casos d’èxit d’instal·lacions d’autoconsum elèctric. En primer lloc, Ramón Soler, del grup Comercial Arqué S.A, va explicar com la seva empresa ha reduït un 21% del consum elèctric gràcies al projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques realitzat per l’empresa Sud Energies Renovables. Després, Jose Ramon Guix, del càmping Serra de Prades, va parlar sobre els avantatges que ha suposat per al seu negoci la instal·lació d’autoconsum elèctric executada per l’empresa Sofos Energia. Segons Guix, el càmping ha reduït fins en un 20% la factura de la llum. Més tard, va arribar el torn de Pere Sòria, de l’empresa Circutor, qui va exposar el cas de la instal·lació d’una pèrgola fotovoltaica per a la recàrrega de vehicles elèctrics a la seu de Circutor, que permet la càrrega total d’un vehicle elèctric en 45 minuts.

Taula rodona de les empreses executores dels projectes presentats

Finalitzada la pausa cafè, on tots els assistents van gaudir d’un espai de networking, es va continuar amb l’exposició de dos casos més: el  del cementiri Municipal de les Corts, de l’Ajuntament de Barcelona, on la instal·lació de plaques fotovoltaiques i bateries recarregables instal·lades per l’empresa TFM fa possible la reducció d’un 30% de la factura de la llum i una menor emissió del CO2 a l’atmosfera. Segons el representant dels cementiris de Barcelona, Jaume Carreras, l’Ajuntament vol aconseguir que el cementiri sigui 90% autosuficient en els propers anys. El segon cas va ser exposat per Marc Vellet de Sanitas que va explicar tots els avantatges que ha suposat el sistema d’autoconsum elèctric mitjançant tecnologia solar fotovoltaica executat per Sud Energies Renovables en alguns dels centres que la companyia té per tota Espanya.

Un cop finalitzada l’exposició dels casos d’èxit, va tenir lloc una taula rodona amb la participació de les empreses executores dels projectes, que va comptar amb la participació del públic assistent, i on es van abordar aspectes que susciten major interès en aquests moments com ara la possibilitat d’acometre aquestes inversions mitjançant empreses de serveis energètics.

 

Divendres, 19 de Desembre del 2014.

 

 

Organitzen:

 

Amb el suport de: