La 9ª trobada anual de clústers de Catalunya debat el futur de la indústria i el paper dels clústers en la seva digitalització

Diversos representants dels clústers catalans han presentat experiències en l’àmbit de l’aplicació de les tecnologies digitals.

A la 9a edició de la trobada també hi ha participat l’economista Christian Ketels, professor de Harvard Business School, i expert en política de clústers

Divendres, 16 setembre 2016

Nota de premsa en pdf

La 9a Trobada Interclúster, organitzada per ACCIÓ ha reunit més de 150 professionals procedents dels clústers de Catalunya (empreses, centres tecnològics, clústers managers, agents d’entorn,...) amb l’objectiu debatre sobre el futur de  la indústria 4.0.

La indústria 4.0 és una de les iniciatives prioritàries per al Govern de Catalunya que s’executaran sota el paraigües del Pacte Nacional per a la Indústria que acaba de ser aprovat recentment.

Experts i líders empresarials han debatut els reptes i les oportunitats de la indústria 4.0. La jornada, que ha obert amb la benvinguda de la Sra. Núria Betriu, Consellera delegada d’ACCIÓ ha servit per a posar en comú la estratègia i projectes d’empreses i clústers d’arreu del territori.

La sessió s’ha iniciat amb una ponència de Genís Roca de Roca&Salvatella, que ha permès contextualitzar el marc en el que es desenvolupa la digitalització de la indústria i els conceptes més rellevants en relació a la Indústria 4.0.

Durant la sessió, diferents clústers (Cluster Digital, Clúster del Packaging, FEMAC, Railgrup) han compartit la seva visió en relació als reptes i oportunitats que ofereix la indústria 4.0, i han presentat projectes concrets d’aplicació de les tecnologies digitals als processos productius.

Finalment, el professor Christian H.M. Ketels, ha clos la jornada en una ponència magistral en el que ha analitzat la relació entre la competitivitat empresarial i la tasca que desenvolupen els clústers. Ketels ha defensat el paper dels clústers com a nexes d’unió entre els diversos elements de l’ecosistema empresarial innovador: “Els clústers connecten peces d’un trencaclosques que crea un valor real”.