A partir de juliol Espanya començarà a rebre els fons europeus (Next Generation EU) amb els quals començarà la recuperació econòmica i social provocada pel Covid-19. L'Estat rebrà l'avançament de 9.000 dels 69.50 milions d'euros.
Els diners provinents de Brussel·les seran gestionats per diferents mecanismes de l'administració ja existents com: les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI), l'Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) o el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), entre d'altres. Es preveu que aquestes línies d'ajuts veuran el seu pressupost augmentat i possiblement es crearan noves vies.
Cal recordar que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència té com a eixos principals la rehabilitació d'edificis i la mobilitat sostenible, aspectes que coincideixen amb les àrees estratègiques del CEEC, que comprenen: mobilitat sostenible, edificació eficient, digitalització de l'energia, smart grids, energies renovables i autoconsum i eficiència energètica a la indústria. Això ve donat per l'anàlisi dels associats que conformen l'agrupació i els aspectes estratègics dels seus negoci. A través d'aquests aspectes, el Clúster dinamitza l'activitat empresarial dels seus socis ajudant-los a crear noves sinergies i projectes, que tot sols no podrien assumir, creant consorcis per presentar a convocatòries com les ja citades AEI. Fins al moment, al voltant de 50 socis del CEEC han presentat les seves propostes en anteriors convocatòries a l'administració i el 70% d'aquestes han estat aprovades.
Així doncs, els socis del CEEC tenen davant una gran oportunitat per seguir desenvolupant els seus projectes de R+D+I.